Szeptember közepéig lehet pályázni a kreatív alkotásokkal

2014. augusztus 07. 14:07

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság eredetileg május elején hirdette meg „Hatékony tűzmegelőzési kommunikáció” című kétkörös – országos és megyei –, felmenő rendszerű alkotópályázatát a 10-18 év közötti fiatalok számára. A nyári szünetre való tekintettel a július végi határidőt a bizottság szeptember tizenötödikéig tolta ki.

Nyerj a családodnak egy hétvégi nyaralást! Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság a pályázók között egy darab két napos, 4 fő részére szóló balatonföldvári szállodai ellátást sorsol ki.

A tűzvédelemmel kapcsolatos információk számos csatornán keresztül juthatnak el a lakossághoz. Gyorsuló világunkban azonban egyre nehezebb megtalálni a kapcsolatot a célközönséghez. Ennek kapcsán úgy gondoljuk, hogy minden eddiginél kreatívabb kommunikációra van szükség, amely hatékonyan használja fel korunk technikát is. Az ifjú pályázóktól a tűzvédelemmel kapcsolatos hatékony, ötletes, tetszetős kommunikációs megoldások alkalmazását, bemutatását várjuk.

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság „Hatékony tűzmegelőzési kommunikáció” címmel a 10-18 éves korosztály számára felmenő rendszerű alkotó pályázatot hirdet meg.

Az országos pályázat fővédnöke Dr. Bakondi György tű. altábornagy, főigazgató, az Országos Tűzmegelőzési Bizottság elnöke. Az országos bírálóbizottság elnöke Berki Imre, a Katasztrófavédelem Központi Múzeumának vezetője. A megyei pályázat védnöke Mácsai Antal mk. tűzoltó ezredes, megyei igazgató, a Baranya Megyei Tűzmegelőzési Bizottság elnöke. A megyei bírálóbizottság elnöke Tamis Ákos a Pannon TV szerkesztő, műsorvezetője.

Kategóriák:   plakát (A4-es méretű fotó vagy grafika), banner (468*60 képpont),

                        hanganyag, rádiós hirdetés (15 másodperc),

                        spotfilm (30 másodperc),

                        weblap, blog, közösségi oldal, mobil alkalmazás.

Értékelési szempontok:

Kreativitás:                                         50%

Esztétika és nyelvtan:                      25%

Társadalmi hasznosság:                20%

Tűzvédelmi szakmai szempontok:  5%

Díjazás: a bírálóbizottság kategóriánként 3-3 alkotást díjaz; az első helyen díjazott alkotások automatikusan részt vesznek az országos versenyben is!

Beérkezési határidő: 2014. szeptember 15.

Benyújtás módja: elektronikus úton a onenaln.gvgxnefnt@xngirq.tbi.uh e-mail címre, vagy elektronikus adathordozón a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság postacímére (7627 Pécs, Pf.: 10.). Az alkotás leadásakor megadandó adatok: név, életkor, e-mail cím. Az alkotások mellé a szülő vagy gondviselő hozzájáruló nyilatkozatát is mellékelni kell!

Eredményhirdetés: 2014. szeptember 19. (megyei), 2014. szeptember 30. (országos)

A beérkezési határidő napján számított életkort vesszük figyelembe a résztvevőknél.

További információ: Fischer András tű. főhadnagy, a Baranya Megyei Tűzmegelőzési Bizottság titkáránál kérhető a +36/72-514-860- as telefonszámon.