Előadás a tűzvédelmet érintő jogszabályi változásokról

2015. április 17. 13:04

A Pécs-Baranya Kereskedelmi Iparkamara által szervezett szakmai napra kapott felkérést a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság április 16-án.

A megyei hatósági osztály szolgálatvezetője Fischer András tű. főhadnagy, és munkatársa Arató Gábor tű. főhadnagy tartottak előadást a gazdálkodó szervezetek képviselőinek. Előadásukban a tűzvédelmet érintő aktuális jogszabályváltozásokról tájékoztatták a megjelenteket.

A prezentációban kitértek az új Országos Tűzvédelmi Szabályzat főbb változásaira, és több kapcsolódó tűzvédelmi jogszabály vonatkozó rendelkezéseire, köztük a tűzvédelmi oktatásra, a Tűzvédelmi Szabályzatra, a Tűzriadó Tervre, a Tűzvédelmi Műszaki Megfelelőségi Kézikönyv tartalmi elemeire, és az általános használati szabályokra is. A megjelentek információt kaptak az ellenőrzés, karbantartás, és felülvizsgálat kérdéskörének változásairól és a villamos berendezések, valamint a  villámvédelmi berendezések tűzvédelmi felülvizsgálatáról is.

Nagy érdeklődés kísérte a tűzveszélyes tevékenységgel kapcsolatos változásokat, és az üzemeltetői kötelezettségek és a használati szabályokra vonatkozó módosulásokat.

Az előadást követően szakmai konzultációra is lehetőség nyílt, ahol az előadók, és Karsa Róbert tű. alezredes, katasztrófavédelmi igazgató-helyettes válaszolták meg a résztvevők kérdéseit.