Tűzmegelőzés három helyszínen, öt napon át

2015. június 22. 13:59

Az elmúlt héten három nagyszabású rendezvényen is találkozhattak az érdeklődők a Baranya Megyei Tűzmegelőzési Bizottsággal.

Idén már nyolcadik alkalommal várta a szórakozni vágyókat Orfű, ahol most először a tűzmegelőzési sátorral is találkozhattak a látogatók.  A Fishing On Orfű könnyűzenei fesztivál június 17-én vette kezdetét, amelyet hivatalosan a Pomázi Tűzoltózenekar koncertjével nyitottak meg.

A tűzmegelőzési bizottság sátrában a szabadtéri tüzek megelőzése volt a legaktuálisabb kérdés, amellyel kapcsolatban tájékoztató anyagokat is kaptak az érdeklődők. A lelkesebb látogatók egy helyesen kitöltött tesztsorért cserébe apró ajándékokat is kaptak.

A piros-fehér sátor már messziről kitűnt a többi kiállító közül, így az első nap után igazi találkozási ponttá alakult. Önkéntes valamint hivatásos tűzoltók, és egyenruhaboltban dolgozó alkalmazottak is összetalálkoztak a sátornál, akik az ország legkülönbözőbb pontjairól érkeztek Orfűre.

Három nap után, június 20-án Komló-Sikondára költözött a tűzmegelőzési sátor. A XXI. Országos Polgárőr Napon rengetegen érdeklődtek a szervezet tevékenysége iránt, és többtucat kisgyermek készített rajzokat arról, ahogyan ők látják a tűzmegelőzést. A rendezvényt dr. Pintér Sándor belügyminiszter is megtisztelte, aki az ünnepi köszöntőt követően elismeréseket adott át. Az ünnepségen Dr. Tollár Tibor tűzoltó vezérőrnagy megbízott katasztrófavédelmi főigazgató, Papp Károly rendőr altábornagy, országos rendőrfőkapitány és dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke is részt vett.

A népzenei, könnyűzenei és komolyzenei programok mellett, a polgárőrök fogadalomtételére is sor került. A katasztrófavédelem konyhatűz imitációval és drón-bemutatóval színesítette a programokat.  

Vasárnap végéhez ért a tűzmegelőzési bizottság „road show-ja”, a pécsi Sétatér fesztiválon zárta a hetet. A fesztivál utolsó napján is sok látogató sajátította el a legfontosabb tűzmegelőzési tudnivalókat, amelyek hozzájárulhatnak saját, biztonságos környezetük kialakításához és fenntartásához.

Fotók: Szikra Andrea, Tóth József