Meghosszabbított határidő - kreatív pályázat az erdőtüzek megelőzésére

2016. április 18. 14:16

A Baranya Megyei Tűzmegelőzési Bizottság és a Mecsekerdő Zrt.

„Előzzük meg az erdőtüzet”

címmel alkotói pályázatot hirdet meg.

 

A pályázat védnökei Mácsai Antal tűzoltó ezredes főtanácsos, a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, valamint Keszi László a Mecsekerdő Zrt. vezérigazgatója. A bírálóbizottság elnöke Karsa Róbert tűzoltó ezredes, a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgató-helyettese.

A tüzek 99 százaléka emberi tevékenységre vezethető vissza, ezért az erdőtűz és vegetációtűz elleni legjobb védekezés az odafigyelés, a figyelem felhívása a tűzgyújtási szabályok betartására. A cél elérése érdekében egy „erdőtűz veszélyességi index” megjelenítésére szolgáló tábla megtervezése a feladat. Fontos, hogy a tervezett tábla harmonizáljon a környezetével, jól látható, jól olvasható, figyelemfelkeltő, áttekinthető, könnyen működtethető, „vandálbiztos” és fizikailag kivitelezhető legyen. Kiindulási alapnak a képen látható egy amerikai egyesült államokbeli példa a megvalósításra.

A célra akár többféle kiviteli „tervet” is le lehet adni, legyen az autósok, vagy gyalogosok részére készült tábla. Fontos, hogy a tábla alkalmas legyen a „Tűzgyújtási tilalom” megjelenítésére is.

A pályázók rajz, makett, modell, animáció vagy bármilyen elképzelhető szemléltető anyagot készíthetnek és benyújthatnak.

Benyújtás módja: az elektronikus anyagokat e-mailben vagy elektronikus adathordozón postán/személyesen a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra (7630 Pécs, Engel J. u. 1., 7602 Pécs, Pf.: 326; onenaln.gvgxnefnt@xngirq.tbi.uh), papír alapú alkotások esetén postán/személyesen, vagy egyéb formátumú alkotás esetében személyesen.

Módosított beérkezési határidő: 2016. május 15.

Díjazás: a bírálóbizottság 3 alkotást díjaz

  • hely: 2 db egyéni belépőjegy a Mecsextrém Parkba + ajándékcsomag
  • hely: 2 db egyéni belépőjegy a Mecsextrém Parkba
  • hely: 2 db éjszakai bob bérlet a Mecsextrém Parkba

Eredményhirdetés: 2016. május utolsó hete

További információ:

onenaln.gvgxnefnt@xngirq.tbi.uh

 

ALKOTÓI PÁLYÁZAT