III. Rendőr- és Tűzoltónapi Majális a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság udvarán

2016. május 03. 13:00

Május 7-én, szombaton 10 órakor veszi kezdetét a III. Rendőr- és Tűzoltónapi majális, ahova látványos bemutatókkal, szórakoztató programokkal várják a kilátogatókat a szervezők.

Az előző évekhez hasonlóan, idén is közösen szervezi meg a majálist a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság. A szombaton délelőtt kezdődő rendezvényt dr. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár, valalmint a rendvédelmi szervek vezetői nyitják meg.

Ezt követően, előbb tűzoltási bemutató lesz, majd érkeznek a rendőrkutyák, és a kommandósok fegyverzeti, technikai bemutatóval. A vendégek megtekinthetik a rendvédelmi szervek gépjárműveit, és a mentőhelikoptert is.

A rendőrségi bemutatók között lesz közlekedésbiztonsági szerencsekerék, KRESZ-puzzle, bűnmegelőzési labirintus, és vagyonvédelmi tanácsokat is kaphatnak a vendégek. A katasztrófavédelem kiépített kötélpályával, füstsátorral, vizes céllövöldével, és habpartival várja a gyerekeket. A polgárőrség kerékpáros ügyességi feladatokkal, siklóernyős bemutatóval, valalmint elektromos és robbanómotoros járművekkel érkezik. Délután a Pécsi Vasutas Koncertfúvós Zenekar műsorát hallgathatják meg a vendégek.

Folyamatos program lesz a nap folyamán a lovaglás, airsoft lövészet, íjászat, trambulin, légvár, gokart, kisvasút, arcfestés, kézműves foglalkozások, és minden órában cukorágyú lő ki édességet a gyermekeknek.

A rendezvény programja a csatolt mellékletben olvasható.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők!

 

Fotó: Baranya MKI