"Tűzről pattant" - eredményhirdetés az alkotói pályázaton

2016. június 02. 22:46

Ma délután a Szentágothai János Kutatóközpontban vehették át díjaikat azok az általános- és középiskolás gyerekek, aki alkotásaikkal a legjobbnak bizonyultak az Országos Tűzmegelőzési Bizottság "Tűzről pattant" címmel kiírt, felmenő rendszerű alkotói pályázatán.

Az alkotói pályázat célközönsége óvodások, általános iskolások és középiskolások voltak, akik három korcsoportban - az iskolások a 6-10 éves (I. korcsoport), a 11-14 éves (II. korcsoport), valamint a 15-18 éves (III. korcsoport) - küldhettek be alkotásokat. Az óvodások szabadkézi rajz kategóriában pályázhattak.

A pályázat célja, hogy az óvodások és az iskolások a kreatív alkotásaikon keresztül mutassák be a tűzoltók izgalmas és egyben veszélyes világát. A Tűzről pattant pályázaton az alkotások központi témája a tűzvédelem. Ezt a tűzoltó hivatás bemutatásával, egy tűzoltói beavatkozás ábrázolásával, vagy bármilyen más ötletesen elkészített, a tűzvédelem fontosságát hangsúlyozó művel lehetett bemutatni.

A pályázat fővédnöke Dr. Tollár Tibor tű. vezérőrnagy, főigazgató, az Országos Tűzmegelőzési Bizottság elnöke, az országos bírálóbizottság elnöke Dr. Bérczi László tű. dandártábornok, országos tűzoltósági főfelügyelő, míg a megyei pályázat védnöke Mácsai Antal tű. ezredes, főtanácsos, igazgató, a Baranya Megyei Tűzmegelőzési Bizottság elnöke.

A gyerekek szabadkézi grafikai alkotásokat helyezték előtérbe a pályázaton, összesen 245 alkotásból kellett korcsoportonként a legjobb hármat kiválasztania a bizottságnak.

A díjazottak Mácsai Antal igazgatótól vehették át az ajándékcsomagokat, valamint az elismerő okleveleket.

I. korcsoport (6-10 évesek)

  1. Dombai Zsuzsanna Rozália – Mohács Térségi Általános Iskola – Széchenyi Iskola;
  2. Csikota Panna Sára - Mohács Térségi Általános Iskola – Széchenyi Iskola;
  3. Bakó Dorka – Felsőszilvási Általános Iskola (Komló).

II. korcsoport (11-14 évesek)

  1. Szabó Tamara – Kodolányi János Német Nemzetiségi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola;
  2. Kalányos Lívia – Siklósi Táncsics Mihály Gimnázium, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Batthyány Kázmér Általános Iskolája;
  3. Rónai Enikő Eszter - Siklósi Táncsics Mihály Gimnázium, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Batthyány Kázmér Általános Iskolája.

III. korcsoport (15-18 évesek)

  1. Szabó Réka - Siklósi Táncsics Mihály Gimnázium;
  2. Régert Anna - Siklósi Táncsics Mihály Gimnázium;
  3. Földinszki Fruzsina - Siklósi Táncsics Mihály Gimnázium.

Különdíjat kapott Ignácz Szonja Kamilla, a Siklósi Táncsics Mihály Gimnázium, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Batthyány Kázmér Általános Iskolája tanulója.

Az első helyen díjazott alkotások automatikusan részt vesznek az országos versenyben, amelynek nyertesei családjukkal balatoni nyaraláson vehetnek részt.

Baranya megye „Legkreatívabb óvoda 2016” díjat Pécs Városközponti Óvoda Köztársaság Téri Tagóvodája 71 alkotás beküldésével nyerte el amelynek díja, hogy a katasztrófavédelem egy alkalommal ellátogat az óvodába és bemutatót (füstsátor, tálcatűz oltás, olajtűz oltás, roncsvágás) tart a gyerekeknek.

Gratulálunk a díjazottaknak!

Fotó: Szegedi Gabriella