Aratási konferenciát tartottak megyeszerte

2016. június 21. 11:14

A korábbi évekhez hasonlóan, Pécsett, Siklóson, Mohácson és Szigetváron is megtartották a napokban az aratáshoz kapcsolódó tűzvédelmi tájékoztatást a katasztrófavédelmi kirendeltségek munkatársai.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara közreműködésével a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kirendeltségei több témában is előadásokat tartottak a meghívott vendégeknek. A mezőgazdasági betakarítási munkákkal összefüggő tüzek megelőzése érdekében ismertették a tűzvédelmi előírásokat, szó esett a mezőgazdasági tevékenységhez köthető veszélyes áruszállítás szabályairól és a csapadékkárok megelőzésének lehetőségeiről.

A konferenciára meghívásra kaptak a kirendeltségek illetékességi területén található járások önkormányzatai, gazdálkodó szervezetei és falugazdászai.

Az előadók felhívták a meghívottak figyelmét a betakarítási munkákban résztvevők biztonsága érdekében szükséges intézkedések megtételére, illetve a gépek műszaki ellenőrzésének szükségességére, mellyel csökkenthető a tűzesetek száma. Az irányított égetés szabályai szintén napirendi pontként szerepeltek a fórumon, valamint a mezőgazdasági terményszárító berendezések biztonságos üzemeltetése is szóba került.  

Az aratási konferencián nyomatékosították, hogy a katasztrófavédelem és a gazdálkodó szervezetek közös érdeke a preventív tevékenység, mely elejét veheti a mezőgazdasági munkák során bekövetkező káreseteknek.

A konferencia végén a résztvevőknek lehetőségük nyílt a szakemberekkel a konzultációra is, ahol a kérdésekre adott válaszok nem csak a kérdező, hanem minden résztvevő számára fontos információkat tartalmaztak.

 

Fotók: Pécs KvK