Tűzmegelőzés a Fishing On Orfű Fesztiválon

2016. június 23. 17:23

A pécsi katasztrófavédelmi kirendeltség munkatársai már hónapokkal ezelőtt megkezdték Baranya megye egyik legnagyobb könnyűzenei fesztiváljával kapcsolatos hatósági munkát.

Még a fesztivál kezdete előtt több egyeztetésre és helyszíni bejárásra is sor került, ahol a tömegrendezvényekre vonatkozó szabályok betartásáról egyeztettek a szervezők és a hatóság képviselői. Áttekintették a menekülési útvonalakat, a tűzvédelmi szabályok betartatását és a rendezvény biztonságos lebonyolítását szolgáló terv tartalmát. Fontos, hogy biztosított legyen a fesztiválozók tájékoztatása egy esetlegesen bekövetkező szélsőséges időjárási körülményről, viharról, heves esőzésről vagy épp heves villámtevékenységről. A katasztrófavédelem folyamatosan tartja a kapcsolatot a fesztivál szervezőivel, és tájékoztatják egymást a meteorológiai veszélyjelzésekről és a váratlan eseményekről.

A megelőzési munkát követően a Baranya Megyei Tűzmegelőzési Bizottság is kitelepült a Fishing On Orfű Fesztiválra, ahol tájékoztatják az érdeklődőket a tűzmegelőzéssel kapcsolatos tudnivalókról. A legtöbben a szén-monoxid érzékelők helyes elhelyezéséről, az elektromos hálózat felülvizsgálatának szabályairól és a kéménysepréssel kapcsolatos információkról kérdezték a katasztrófavédelem munkatársait. A tűzmegelőzési bizottság sátrában a különböző veszélyhelyzetek megelőzésével kapcsolatos kisfilmeket is egész nap vetítették.

Katasztrófavédelem

Kovács Gergely, acélszerkezet-tervező építőmérnök 1994 óta jár fesztiválokra, és eddig az összes Fishing On Orfű rendezvényen részt vett. A tűzmegelőzési bizottság munkájával az idei rendezvény alkalmával ismerkedett meg először. Több kérdéssel fordult a katasztrófavédelem munkatársaihoz, többek között a szén-monoxid érzékelők elhelyezéséről és próbájáról kérdezett, valamint hobbi borászként a mustgáz-mérgezéssel kapcsolatos információkról kért tájékoztatást.

A tűzmegelőzés mellett, igazi közösségi pontként szolgált a megyei tűzmegelőzési bizottság sátra, ahol az ország tűzoltói is találkoztak.