Gyermeknap alkalmából megnyílnak a tűzoltólaktanyák

2017. május 24. 13:39

Minden gyerek szeretne tűzoltó lenni, a katasztrófavédelem pedig gyermeknapon lehetőséget is biztosít erre. Május utolsó vasárnapja a szervezetnél hagyományosan a gyerekekről szól, így idén is megnyílnak a tűzoltószertárak kapui május 28-án, immár negyedik alkalommal. Ezúttal Baranyában tizenegy helyszínen várják a tűzoltók a gyermekeket, szüleiket és minden érdeklődőt.

A hivatásos tűzoltó-parancsnokságok mellett az önkéntes tűzoltó egyesületek is fogadják a tűzoltók munkája iránt érdeklődő kicsiket és nagyokat.

Az elmúlt három évben gyerkőcök tömege ismerkedhetett meg a tűzoltók izgalmas életével. A tűzoltószertár egy olyan speciális környezet, ahová csak ritkán juthatnak be látogatók. Most vasárnap azonban gyermekek, szüleik és a tűzoltóautók szerelmesei is megtekinthetik a laktanyát, a tűzoltók járműveit és a különleges felszereléseket.

A nap folyamán több próbariasztást is tartanak a tűzoltók, így az emeletről lecsúszó tűzoltókkal és szirénázó tűzoltóautókkal egyaránt találkozhatnak az érdeklődők. Az tűzoltólaktanyák ingyenesen, mindenféle előzetes regisztráció nélkül látogathatóak, május 28-án (vasárnap) délelőtt 10 órától délután 16 óráig.

Baranya megyében, Pécsett, Komlón, Mohácson, Siklóson, Szigetváron, Sellyén és Véménden is nyitva állnak a tűzoltó laktanyák az érdeklődők előtt. A hivatásos tűzoltóságok mellett, Pécsett, Szabadszentkirályon, Szentlőrincen és Majson az önkéntes tűzoltó egyesületek is szeretettel várják a családokat május utolsó vasárnapján.

Baranya megyében az alábbi helyszíneken várják a látogatókat:
 
Sellyei Katasztrófavédelmi Őrs
7960 Sellye, Dráva utca 23.
 
Komlói Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság
7300 Komló, Berek u. 12.
 
Pécsi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság
7627 Pécs, Engel J. u. 1.
 
Mohácsi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság
7700 Mohács, Liszt F. u. 28.
 
Siklósi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság
7800 Siklós, Gyűdi u. 24.
   
Szigetvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság
7900 Szigetvár, József A. u.87.
 
Véméndi Katasztrófavédelmi Őrs
7726 Véménd, Szabadság tér 11.

Pécsi Kutató-mentő és Tűzoltó Egyesület    
Pécs, Málomi út 1.

Szabadszentkirályi Önkéntes Tűzoltó Egyesület    
Szabadszentkirály, Petőfi Sándor u. 90.

Szentlőrinci Önkéntes Tűzoltó Egyesület     
Szentlőrinc, Széchenyi u. 18/1

Majsi Önkéntes Tűzoltó Egyesület    
Majs, Táncsics Mihály u. 378.