Színes programok az V. Rendőr- Tűzoltó napon

2018. május 06. 14:54

Idén ötödik alkalommal került megrendezésre a Rendőr- Tűzoltó nap, ahol a rendvédelmi szervek látványos bemutatókkal és színes programokkal várták a gyerekeket és a felnőtteket egyaránt.

A május 4-i, Szent Flórián nap alkalmából a hivatásos állomány rövid megemlékezést tartott a laktanya előtt található Flórián szobornál, ahol koszorút helyeztek el, majd tíz órakor kezdődött a színes programokkal tarkított rendezvény. A megnyitót követően a pécsi hivatásos tűzoltók látványos tűzoltási bemutatót tartottak, ahol a feltételezés szerint tűzhelyen felejtett étel kapott lángra, majd az egész szoba égett teljes terjedelmében. Az oltással egy időben egy egység kimentett egy embert az égő lakás közeléből, akit elsősegélyben részesítettek, majd átadták a mentőknek.

Ezután következett a rendőrök izgalmas taktikai bemutatója, ahol tűzpárbaj után bilincsben vitték el a bűnözőt, akivel nem bántak kesztyűs kézzel. Népszerűek voltak az aktív programok is, hosszú sorok álltak a füstsátornál, a falmászásnál, és a kötélpálya előtt is. A kisebb gyerkőcök a locsolójátéknál próbálták ki magukat, sokan pedig a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szakmai tesztjeit, illetve a puzzle kirakását választották.

A Polgárőrség járműbemutatóval és kiállítással készült a nyílt napra, amelynek keretében motorozásra és quadozásra is lehetőség nyílt.

A Baranya Megyei Tűzmegelőzési Bizottság sátra is kitelepült a helyszínre, ahol a gyermekek rajzolhattak, színezhettek, valamint kisebb feladatokat kaptak, amiért cserébe édesség járt nekik. Szüleik ezalatt tájékoztató füzeteket és szórólapokat kaptak a legfontosabb tűzmegelőzési tanácsokról.

A cukorágyú többször is eldördült a nap folyamán a gyerekek legnagyobb örömére, zárásként pedig a habpartin tombolhatták ki magukat.