Tereprendezésnél tájékozódjanak a közművek elhelyezéséről!

2018. október 17. 11:30

Hétfő délután munkagép vágott át egy gázvezetéket Pécsen, a Vizes dűlőben. A pécsi hivatásos tűzoltókat riasztották a helyszínre, akik feszítővágó segítségével elszorították a vezetéket, valamint a katasztrófavédelmi mobil labor méréseket végzett, amíg a gázszolgáltató munkatársai meg nem szüntették a szivárgást. A beavatkozás idejére elzárkóztatást rendeltek el a közeli ingatlanokban.

A gázvezeték átvágások megelőzése érdekben a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és az E-ON Dél-dunántúli Gázhálózati Zrt. felhívja a lakosság figyelmét, hogy az ingatlanokon végzett kertfenntartási és felújítási, - különösen a magas fűben végzett fűkaszálás, valamint épületszigetelési, karbantartási munkálatok során fokozott figyelemmel legyenek a gázelosztó- gázcsatlakozó vezetékek és kiállások elhelyezkedésére, ezzel elkerülve az azok megsértésével, átvágásával kapcsolatos káresemények bekövetkezését.

Emiatt kérjük, hogy amennyiben ilyen jellegű munkavégzést terveznek- mindannyiunk biztonsága érdekében-, tájékozódjanak a közművek elhelyezkedéséről, szükség esetén egyeztessenek a területen üzemelő közművek üzemeltetőivel. Amennyiben megtörténik a gázvezeték átvágása, rongálódása, haladéktalanul kezdjék meg az áramtalanítást, hagyják el a területet, hívják a 112 segélyhívót és értesítsék a közvetlen szomszédokat.

A gázvezeték sérülésének elkerülése érdekében a gázszolgáltató vállalja, hogy az Önkormányzat által tervezett munkálatainál, a gázvezeték elhelyezkedéséről a térképeket díjmentesen biztosítja.

Bízunk benne, hogy a rongálások számát és ezáltal a veszélyeztetést jelentősen csökkenteni tudjuk.

Együttműködésüket köszönjük!