Rövidfilmmel a hosszú életért

2018. november 19. 11:40

Péntektől vetíti a közmédia azt a társadalmi célú reklámfilmet, ami a kéményseprés fontosságára irányítja a figyelmet. A film arról szól, hogy a kémények karbantartására, állapotának megóvására, rendszeres ellenőrzésére szánt percek elenyészőek ahhoz képest, hogy mennyi időt nyerünk a nyugalommal, amelynek előfeltétele a biztonság.

Kedélyes családi pillanatok felvillantásával, hétköznapi és ünnepi események felidézésével, a biztonság középpontba állításával hívja fel a figyelmet a katasztrófavédelem a kéményseprés fontosságára. A társadalmi célú reklámfilm a mai naptól látható a közmédia csatornáin, hogy megszólítsa mindazokat, akikben felébreszthető, megerősíthető a személyes felelősségvállalás, a gondoskodás és a biztonságra törekvés.
 
A film arra figyelmeztet, hogy otthonunk és szeretteink biztonsága érdekében, életünk személyes eseményeinek forgatagában se felejtsük el évente legalább egyszer beiktatni a kéményseprővel való találkozót. Ez a tevékenység a természetes személyek részére immár két éve ingyenes, és a családi házakban élőkhöz a tulajdonosok kezdeményezése nyomán, közösen egyeztetett időpontban érkezik a kéményseprő. A katasztrófavédelem szakemberei a főváros, Vas és Fejér megye kivételével az ország teljes területén megbízhatóan és pontosan dolgoznak.