Lakhatatlanná vált a pécsi családi ház

2020. január 22. 09:39

Tegnap délelőtt Pécsen, a Malomvölgyi úton egy családi házban – vélhetően a kályhából kipattant szikra miatt – keletkezett tűz. A pécsi és a komlói hivatásos tűzoltók vonultak, de a helyszínre érkezett a Baranya katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is.

A házban három személy tartózkodott, két felnőtt, illetve egy gyermek. Közülük egy felnőttet a kezén szerzett könnyű sérüléseket további ellátásra, míg egy gyermeket megfigyelésre kórházba szállítottak. 

Az egységek kiérkezésekor az épület teljes terjedelmében égett, a felderítést és a tűzoltást két gyors sugárral kezdték meg, a tűzet végül négy sugárral oltották el. Az oltási munkálatok során három darab palackot hoztak ki az épületből, melyek közül kettő közvetlen hőhatásnak volt kitéve, ezért ezeket visszahűtötték. 

Az épület belső átvizsgálása során az egyik helyiségben egy nagytestű megégett kutyát találtak, életben volt, ezért állatorvost kértek a helyszínre, aki megérkezését követően elaltatta a sérült állatot. 

Az eset során a tető teljesen leégett, az épületben lévő valamennyi helység feletti födém beszakadt. Az épület lakhatatlanná vált, az ott lakó kilenc fő - amelyből kettő kiskorú – önkormányzati lakásban történő elhelyezéséről a katasztrófavédelem gondoskodott.

Fotó: Pécs HTP