Ők a jövő tűzoltói

2021. augusztus 27. 12:43

Izgalmakkal és kihívásokkal teli napokon vannak túl azok a gyermekek, akik részesei voltak az immáron ötödik alkalommal, Siklóson rendezett tűzoltótábornak.

A Szent Flórián Önkéntes és Ifjúsági Tűzoltó Egyesület által szervezett programokon, négy napon keresztül különféle tűzoltási- és életmentési feladatokkal néztek szembe azok a gyermekek, akik még időben lecsaptak a villámsebességgel betelt helyek valamelyikére. Idén 22 gyermek, fiúk és lányok közösen –vagy, ahogy a program megnyitóján elhangzott, a jövő tűzoltói– augusztus 23 és 26 között megismerkedhettek különféle tűzoltási módszerekkel és felszerelésekkel, kipróbálhatták például a búvárkodást és magasból mentést, de elsősegélynyújtás és árvízvédekezés terén is bővíthették ismereteiket. 

„Fontosnak tartjuk, hogy ifjúsági tagjaink nyári szünetben, szabadidejükben is tartalmas programokon tanulhassanak.” – vallja a Szent Flórián ÖTE valamennyi tagja. A tanulásnak pedig megannyi formája lehet – nem kérdés, hogy a gyerekek szívesebben töltenék ezután is így a tanulásra szánt idejüket. Jó hír azoknak, akik kedvet kaptak vagy visszatérnének – a Szent Flórián Önkéntes és Ifjúsági Tűzoltó Egyesület a jövőben is folytatni szeretné a már ötödik alkalommal sikeresnek bizonyult hagyományt, így elképzelhető, hogy a 2022-es év sem telik el tűzoltótábor nélkül. 

Fotó: Szent Flórián ÖTE