Hétvégi káreseti összefoglaló

2021. október 18. 12:25

A hétvége folyamán összesen tizenhat jelzés érkezett a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra. A megye tűzoltói két tűzesetet számoltak fel, tíz műszaki mentést hajtottak végre, négy jelzés tévesnek minősült.

Tűzesetek

2021.10.17.

Pécsett, a Basamalom dűlőben egy családi ház alagsorában, a kazánházban papírhulladék illetve begyújtáshoz használt apró fa égett. A helyszínre riasztott pécsi hivatásos tűzoltók a tüzet légzőkészülékben, egy sugár és kéziszerszámok segítségével eloltotta. A területet hőkamerával átvizsgálták, a tűz máshova nem terjedt át. 

 

Műszaki mentések

2021.10.16.

Személyautó, tehergépjármű és mezőgazdasági vontató ütközött Pellérd külterületén szombat délután. A helyszínre a pécsi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a személyautót és a helyszínt egy sugárral biztosították. A balesetben két személy sérült, őket a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították. A mentés idejére teljes útzár volt érvényben az érintett útszakaszon. 

Az ütközéstől kitörött az autó első kereke

Ugyanekkor Pécsvárad külterületén is baleset történt: két személyautó ütközött és sodródott le az útról. A pécsi hivatásos tűzoltókat riasztották az esethez, akik átvizsgálták az autókat és biztosították a helyszínt. Nyolc ember volt érintett a balesetben, hármójukat kórházba szállították. 

2021.10.17.

Árokba hajtott egy személyautó Pécsett, az 58-as úton. A balesethez a pécsi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járművet és egy sugárral biztosították a helyszínt. A járműben három személy utazott, egyiküket a tűzoltók a mentőszolgálat munkatársaival közösen emelték ki a járműből.

Lesodródott az útról, majd az árokban állt meg egy személyautó Kozármisleny és Nagyárpád között vasárnap este. A járműben egy személy, a sofőr utazott, akit a pécsi tűzoltók kézi erővel szabadítottak ki, ezt követően a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították. A beavatkozás ideje alatt teljes útzár volt érvényben, forgalmat a rendőrség irányította mellékúton.

útról lesodródott, törött lökhárítójú autó, mögötte rendőrök és mentőautó

Fotó: Pécs HTP