Gázömlés, mélybe zuhanás, baleset - ez történt tegnap

2022. január 14. 08:47

Csütörtökön több káresethez is vonultak a megye tűzoltói, amelyek közül az alábbiak lehet kiemelni.

Egy családi házból, egy konvektor kivezető nyílásán keresztül gáz ömlött az utcára Pécsett, a József Attila utcában. A levegőben található gázkoncentráció miatt a pécsi hivatásos tűzoltók, illetve a Baranya KMSZ az utcát a gyalogos forgalom elől elzárta. A tűzoltók a lakásba bejutva újabb méréseket végeztek, amely az egyik helységben levő konvektor meghibásodására utalt. A gázszolgáltató szakembere leválasztotta a házat a hálózatról, így a gázszivárgás megszűnt, majd az egység az épületet kiszellőztette. Az eset során személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor.

A Felsőhavi dűlőn egy túrázó a meredek, kavicsos partoldalon mászott, megcsúszott, majd tizenöt métert zuhanva egy köves területen állt meg. A pécsi hivatásos tűzoltókat a mentőszolgálat, illetve a rendőrség munkatársai kérték a helyszínre segítségnyújtás céljából, a sérült lehozatalában. A szerencsétlenül járt sérültet speciális mentőágyon rögzítették, majd a mentőautóhoz vitték.

Lecsúszott az útról, majd fejtetőre borult egy személyautó Nagyharsány külterületén, csütörtökön késő délután. Az autóban csak a sofőr utazott, aki a baleset következtében beszorult. Az esethez riasztott villányi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, illetve a sérültet feszítővágó segítségével kiszabadították a járműből. A járművezetőt a mentőszolgálat szakemberei megvizsgálták, ellátták, majd kórházba szállították. A műszaki mentés idején félpályás útzár volt az érintett útszakaszon.

Fotó: Pécs HTP, Siklós HTP