Teljesítették a kihívást

2022. május 27. 13:28

Mind a 438 lépcsőfokot leküzdötték – vannak olyanok is, akik kétszer – azok a hivatásos-, önkéntes- és létesítményi tűzoltók, akik részt vettek az idei toronyfutó versenyen Pécsett.

A Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ötödik alkalommal rendezte meg a Misina Tűzoltó Toronyfutó Versenyt, melyen harmincnyolc egyéni versenyző és hét páros vett részt. A tűzoltók teljes védőfelszerelésben, légzőpalackkal a hátukon szálltak harcba egymással és önmagukkal, hogy felérjenek a pécsi Tv-torony nyolcvan méteren lévő kilátójába.

befutó érmek
Mindenki, aki célba ért gazdagodott egy ilyen éremmel.

A rendezvényt Karsa Róbert tűzoltó ezredes, a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese nyitotta meg, aki elmondta, a verseny kitűnően példázza, milyen fontos a tűzoltók testi és lelki felkészültsége – a toronyfutó alkalmával is szükség volt mindkettőre.

A lánglovagok egymást bíztatva futottak neki a versenynek – a lelkesedésük pedig a célba érve sem hagyott alább. „Egy csapat vagyunk mindig” – állították a tűzoltók a város felett pihenve.

A péntek délelőtt startoló rendezvényen előbb egyéni, majd páros kategóriában bizonyítottak a fiúk – és három igazán belevaló hölgy.

startra vár a tűzoltó

Az eredmények az alábbiak szerint alakultak: 

Női kategóriában első helyen végzett Szőke Hanna (Bolhás ÖTE, 06:17). A második legjobb időt Kordé Kíra (Szabadszentkirályi ÖTE, 09:19) futotta, harmadik helyen Kulcsár Zsófia (Bicskei Önkormányzati Tűzoltóság, 09:59) végzett. 

női dobogósok

 

Férfi I. korcsoportban a legjobb időt Windischmann Dávid (Mohács HTP, 03:18) érte el. Második helyen végzett Nemes Bálint (Kőszegszerdahely, 03:27), a dobogó harmadik fokát Baán Balázs (Komló HTP, 03:35) foglalhatta el.

férfi I. korcsoport

 

Férfi II. korcsoportban Molnár Máté (XI. HTP, 03:12) bizonyult a leggyorsabbnak. Őt követte a dobogón Ifj. Bodó László (KÖTÉL Egyesület, 03:23). A harmadik legjobb időt Manyaszek Áron (Siklós HTP, 03:50) érte el. 

férfi II. korcsoport

 

Férfi III. korcsoportban aranyérmes lett Kiss János (Bolhás ÖTE, 03:10), ezüstérmet vehetett át Gulyás István (Dombóvár HTP, 03:19), a bronzérmet pedig Léber Zoltán (Komló HTP, 03:21) nyakába akasztották. 

férfi III. korcsoport

 

Páros kategóriában, I. korcsoportban első helyen végzett Csire József (Bölcske ÖTE) és Nagy Kornél (Kurd) kettőse (04:26). A második leggyorsabbnak Furdan Dániel és Gáspár Martin (Mercedes-Benz LTP, 04:29) bizonyultak. A dobogó harmadik fokát Séder Norbert és Lemler György (Dunaújváros Véd-Sz Kft. Papírgyári Tűzoltóság, 04:29) foglalhatták el. 

páros I. dobogósok

 

A páros kategória II. korcsoportjában Bodó László (KÖTÉL Egyesület) és Kiss János (Bolhás ÖTE, 03:35) párosa bizonyult a leggyorsabbnak. Másodikként Fabu Gábor és Fischer Gyula (Pécs HTP, 04:25) futott be a célba. 

páros II. dobogósok

 

Rafai Tibor és Lemler Róbert (VÉD-SZ Tűzoltóság, 03:53) a páros kategória III. korcsoportjában állhatott a dobogó tetejére. 

páros III. dobogósok

 

Minden versenyzőnek szívből gratulálunk az emberfeletti teljesítményhez! Szeretettel várunk benneteket a következő alkalommal is! 

csoportkép

 

Fotó: Horváth Nikolett Csilla tűzoltó főhadnagy - Baranya MKI