Célunk a biztonság!

2022. szeptember 21. 14:09

A lakástüzek és a szén-monoxid-mérgezések megelőzésére hívta fel a figyelmet a katasztrófavédelem Pécsett.

érdeklődés a magatartási szabályokról
Mit tegyünk áradás után? Mit tegyünk tűz esetén? Hogyan védekezhetünk földcsuszamlás esetén? Mi a teendő szélviharban? - A résztvevők ezt már mind tudják. Sok más mellett.

 

Szeptember 19-én megkezdődött a Biztonság Hete rendezvénysorozat. Szeptember 21-én szerdán, a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karnál a pécsiek is megtudhatták, milyen gyorsan kialakulhat egy lakástűz, illetve mekkora jelentősége van a szénmonoxid-érzékelőknek otthonainkban.

 

VR-szemüveget kipróbáló kisfiú
Idén is a VR-szemüveg aratta a legnagyobb sikert. Hiszen ki ne akarna emelőkosárban "utazni"?

 

A virtuális valóságot megjelenítő szemüveg nem csak a felnőtteknél aratott sikert, de még a legkisebbeknek is elnyerte a tetszését. Így élményszerűvé téve a tanulást, a gyerekek is nagy lelkesedéssel nézték meg a kreált világot és a videóban bemutatott szituációt.

 

biztonság hete - standok

 

A program célja évről évre, hogy felhívja a figyelmet a biztonságra, így a Baranya megyei igazgatóság többek között a tűzmegelőzés fontosságára, illetve a szénmonoxid-mérgezés veszélyeire helyezte a hangsúlyt. Az eseményen résztvevők megtudhatták mi a teendő –és mit nem szabad tenni– vészhelyzet esetén, mitől alakul ki a legtöbb lakástűz, illetve hogy miért is fontos a kéményseprés. 

 

Fotó: Horváth Nikolett Csilla tűzoltó főhadnagy - Baranya MKI