Közrend-Közbiztonság-díjat kapott a Pécs-patacsi tűzoltásban részt vett hivatásos és önkéntes tűzoltók mentőegysége

2022. október 13. 10:13

2022. október 12-én, a Bikali Élménybirtokon rendezte Megyenapi Ünnepi Közgyűlését a Baranya Megyei Önkormányzat.

közrend-közbiztonsági-díj
Fotó: Horváth Nikolett Csilla tűzoltó főhadnagy

 

A közrend és közbiztonságért járó díjat idén azoknak ítélték, akik 2022. augusztus 18-án részt vettek az elmúlt időszak legnagyobb és legsúlyosabb tűzesetének felszámolásában Pécs-Patacson. A tűz megfékezése érdekében hivatásos és önkéntes tűzoltók, együttműködő- és társszervek, valamint civilek minden erejüket egyesítve küzdöttek, hogy a tűz okozta károk a lehető legkisebb mértékűek legyenek.

Az esemény minden bizonnyal az elmúlt évtizedek egyik legemlékezetesebb tűzesete marad – a közel kétszázötven ember együttes munkája pedig mindig is példaértékű lesz. A lakosság hálája azóta is érezhető, a megyei hivatásos és önkéntes tűzoltók szeptemberben a Pécsi Nemzeti Színház meghívásában is ezt érezhették.

A megyenapi ünnepségen Őri László, a Baranya Megyei Önkormányzat elnöke és Partos János megyei jegyző adták át a megtisztelő elismerést. A Közrend-Közbiztonság-díjat Mácsai Antal tűzoltó ezredes – a tavalyi évben díjazott – igazgató, Karsa Róbert tűzoltó ezredes, igazgatóhelyettes, Kopasz Zsolt tűzoltó százados, szolgálatparancsok, Kéri Tamás tűzoltó őrnagy, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat beosztottja, Horváth Nikolett Csilla tűzoltó főhadnagy, katasztrófavédelmi szóvivő, Agyaki Mónika, a Hit Gyülekezete Szeretetszolgálata Dél-dunántúli régiójának vezetője, illetve Vecsernyés Mónika, a Szent Flórián Önkéntes- és Ifjúsági Tűzoltó Egyesület elnöke vette át.

 

csoportkép
Partos János, Mácsai Antal, Karsa Róbert, Őri László, Vecsernyés Mónika, Agyaki Mónika, Kéri Tamás, Kopasz Zsolt és Horváth Nikolett Csilla (Fotó: Baranya Megyei Önkormányzat)

 

Szívből gratulálunk minden díjazottnak!