Vihar csapott le Baranya vármegyére, folyamatosak a tűzoltói beavatkozások

2023. július 21. 18:57

A meteorológiai erőjelzéseknek megfelelően, megérkezett a vihar Baranya vármegyébe. A viharos erejű szél, a jég, és az intenzív esőzés okozta károk miatt folyamatosan érkeznek a bejelentések a Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra.

Valamennyi hivatásos tűzoltó-parancsnokság egységeit folyamatosan riasztják, a kárfelszámoláshoz pedig csatlakoznak az önkéntes tűzoltók is. Jelenleg 72 káreseménnyel összefüggésben zajlik a kárfelmérés, kárfelszámolás. A legtöbb munkát az erős szélben utakra, kerítésekre, háztetőre dőlt fák, leszakadt villanyvezetékek adják. 

Birjánban egy nagyméretű faág beszakította a háztetőt, Pécsen, a Nagy Imre úton egy hirdetőtáblára dőlt egy fa, míg a Fagyal utcában a hirtelen, nagy mennyiségben lezúduló csapadék lakásba, garázsba folyt be. Kákics, Marócsa, Hirics, Birján településen a jég okozott kárt a lakóingatlanokban, Kölkeden egy nagyméretű fa dőlt egy házra, leszakítva az elektromos vezetéket.

Az utakra, járdákra, háztetőkre, kerítékre, villanyvezetékre dőlt fák eltávolítása adta a legtöbb munkát.

A leszakadt vezetékek miatt előfordulnak áramkimaradások is. A tűzoltók folyamatosan dolgoznak, megtisztítják a sérült vezetékek környékét a kidőlt fáktól, hogy a szolgáltató szakemberei hozzáférjenek és helyreállítsák az ellátást.

Ha sérült a közműhálózat, értesítsük a szolgáltatót, azonban az elszakadt elektromos vezetéket ne közelítsük meg, ilyen esetben azonnal hívjuk a 112-es segélyhívó számot.

Fotó: illusztráció