Életmentő tanfolyam a Mánfa ÖTE szervezésében

2024. július 24. 14:12

A Mánfa Önkéntes Tűzoltó Egyesület 2024. augusztus 2-án elsősegély-alaptanfolyamot szervez a település lakói és az egyesületi tagok számára. Az esemény célja, hogy a résztvevők elsajátítsák az alapvető életmentő technikákat, amelyek a mindennapok során is hasznosak lehetnek. Az egyesület mottója: „Csatlakozz hozzánk és tanulj meg olyan életmentő technikákat, amelyekkel akár te is Hős lehetsz a mindennapokban.”

 

Hogyan lehet csatlakozni?

Az elsősegély-alaptanfolyamra bárki jelentkezhet, aki szeretne hasznos és életmentő ismereteket szerezni. Az érdeklődők az egyesület közösségi média oldalán – MÖTE Mánfa Önkéntes Tűzoltó Egyesület – találhatnak további információt az eseményről.

Időpont: 2024.08.02. 14:00-19:00

Helyszín: Önkormányzat tanácsterme

„Csatlakozzon Ön is a Mánfa Önkéntes Tűzoltó Egyesület programjaihoz, és váljon a mindennapok hősévé!”

 

A Mánfa Önkéntes Tűzoltó Egyesület az elmúlt időszakban számos sikeres és közösségépítő programot szervezett. Ezek az események nemcsak az egyesület tagjainak nyújtottak fejlődési lehetőséget, hanem a helyi közösséget is erősítették.

  • Jótékonysági Farsangi Batyus Bál: Az esemény nagy sikert aratott és jelentős összeget sikerült gyűjteni Nemes Marcell támogatására. A bál nem csak egy remek alkalom volt a helyi közösség összefogásának bemutatására, hanem egy nemes cél ellet is kiállt.
  • Felkészítő Képzés: Az egyesület tagjai számára tartott felkészítő képzés célja a 40 órás alaptanfolyamra való felkészítése volt.
  • 40 Órás Alap Tűzoltó Tanfolyam: A képzés sikeres zárásaként az egyesület tagjai eredményes vizsgát tettek, bizonyítva elkötelezettségüket és szakmai tudásukat.
  • Szent Flórián Nap Eskütétel: A tűzoltók védőszentjének tiszteletére tartott eseményen az egyesület tagjai esküt tettek az elhivatottságnak és a közösség szolgálatáért.
  • Közös Meccsnézés: A közösségi élmény erősítése érdekében az egyesület tagjai és a helyiek közös meccsnézésen vehettek részt, amely remek alkalom volt a kapcsolatok elmélyítésére és a csapatkohézió erősítésére.

A Mánfa Önkéntes Tűzoltó Egyesület a közeljövőben szakmai gyakorlatot szervez, amely további lehetőséget nyújt a tagok számára, hogy bővítsék tudásukat és felkészültségüket. A gyakorlat során valós élethelyzetekhez hasonló szituációkban próbálhatják ki magukat, ezáltal növelve hatékonyságukat és magabiztosságukat.

Az egyesület kiemelt célja, hogy a közösség számára is hasznos és értékes programokat szervezzen, amelyek nemcsak a tagok fejlődését, hanem a közösség egészének biztonságát és jólétét is szolgálják.

 

Szöveg: Mánfa ÖTE