Ez történt tegnap

2024. augusztus 08. 09:10

Két tűzesethez és nyolc műszaki mentéshez vonultak a Baranya vármegyei tűzoltók szerdán.

 

Gazégetés miatt égett le a terület

Fél méter magas, száraz fű égett tegnap délelőtt Szigetváron, a Glóbusz úton. A tűz azután terjedt el, hogy a telek tulajdonosa növényi hulladék égetését végezte, de nem tudta azt eloltani. A közel ezer négyzetméteres területen égő lángokat a szigetvári hivatásos tűzoltók oltották el. 

felégett telek, tűzoltók
Fotó: Szigetvár HTP

 

Közvetlenül a felszállás után történt a baj

Siklóernyős sérült meg tegnap délelőtt Szársomlyón. A felszállást követően, két-három méteres magasságból zuhant le, pár percre az eszméletét is elvesztette. A villányi hivatásos tűzoltók siettek a segítségére – ellátták a sérüléseit, majd lekísérték a hegyről a mentőhelikopterhez. A siklóernyős súlyos sérülést szenvedett, a mentősök kórházba szállították.

 

Kiszakadt a motor a balesetben

Szalagkorlátnak ütközött egy autó tegnap délután Pécsett, az M60-ason. A baleset következtében a kocsi motorja és első hajtóműve kiszakadt, szerencsére az utasok nem sérültek meg. A gépkocsiból motorolaj és hűtőfolyadék folyt az úttestre, ezt a pécsi hivatásos tűzoltók a helyszín biztosítása mellett felitatták.

roncs autó, szétrepült alkatrészek az autópályán
Fotó: Pécs HTP

 

Kiégett az autó a balesetet követően

Két személyautó és kisteherautókat szállító kamion ütközött össze tegnap délután az 57-es úton, Lánycsóknál. A baleset következtében a teherautó az oldalára borult, egy személyautó pedig kigyulladt. Mindegyik járműben egyedül utazott a sofőr, kettejüket könnyű sérülésekkel kórházba szállították. A mohácsi hivatásos tűzoltók két habsugárral eloltották a teljes terjedelmében égő autót, illetve átvizsgálták és áramtalanították a járműveket. A beavatkozás teljes útlezárás mellett zajlott.

lángoló autó, tűzoltók
Fotó: Mohács HTP

 

Oszlopnak hajtott, szerencsére csak az autó sérült

Lámpaoszlopnak ütközött egy autó tegnap este Komlón, a Köztársaság utcában. A város hivatásos tűzoltói a mentőhöz kísérték a sofőrt, emellett az úttestre folyt hűtővizet leszórták. Az autóban egyedül utazó sofőr nem sérült meg a balesetben.

törött személyautó, tűzoltó
Fotó: Komló HTP