Current Page aloldal fejlécképe

baranya.katasztrofavedelem.hu közlemények

A megyei hivatásos tűzoltók is felveszik a kesztyűt
2022. május 13.

Május 20-án kerül sor a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hagyományos megyei tűzoltósport versenyére.

Rajthoz állnak az önkénteseink
2022. május 09.

A Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Baranya Megyei Tűzoltó Szövetség és a Szabadszentkirályi Önkéntes Tűzoltó Egyesület közös sportversenyt szervez a Baranya megyei önkéntes tűzoltó egyesületek részére.

2022-ben is támogatásban részesülnek az önkéntes mentőszervezetek
2022. március 30.

A korábbi évekhez hasonlóan a katasztrófavédelem az idén is pályázatot írt ki az önkéntes mentőszervezetek támogatására. Pályázni a csapatok tevékenységéhez kapcsolódó járművek, ruházati termékek, működési költségek finanszírozására lehet.

Melléképületben volt halálos tűz Nyugotszenterzsébeten
2022. március 03.

Csütörtök hajnalban, háromnegyed egy után érkezett a jelzés, amely szerint Nyugotszenterzsébeten egy hatvan négyzetméteres lakóházzal egybeépített tizenöt négyzetméteres melléképület ég teljes terjedelmében és valaki az épületben tartózkodik, és nem tud kimenekülni.

Halálos szén-monoxid-mérgezés Pécsen
2022. január 20.

Szerdán, későn este érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint feltehetően szén-monoxid miatt ketten is rosszul lettek Pécs külvárosában, a Karvaly dűlő egyik családi házában.

Vigyázzunk otthonainkra!
2021. november 24.

A Baranya megyei tűzoltókat az idei évben mindezidáig kétszázegy olyan tűzesethez riasztották, melyek lakóingatlanokban keletkeztek.

Halálos háztűz Siklóson
2021. november 18.

Csütörtök hajnalban fél három körül érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint kigyulladt egy nyolcvan négyzetméteres családi ház Siklóson a Váralja utcában.

Online szakmai nap a társasházakat érintő tűzvédelmi kérdésekről
2021. november 15.

„Társasházak napja” címmel tartanak online konzultációt a katasztrófavédelmi kirendeltségek 2021. november 24-26. között. A fórum célja, hogy a társasházak lakóközössége széleskörű tájékoztatást kapjon a lakóépületekben követendő tűzmegelőzési szabályokról, a társasházak hatósági ellenőrzéseinek tapasztalatairól.

Indul a fűtési szezon – Előzzük meg lakástüzet és szén-monoxid-mérgezést
2021. október 08.

A hivatalos fűtési szezon október 15-én kezdődik, viszont a hűvösebbre fordult időjárás miatt sok helyen már befűtöttek. Azok, akik meg nem ellenőriztették kéményüket és fűtőeszközeiket, ezt ugyan még mindig megtehetik, de ilyenkor leterheltek a szakemberek és hosszabb a várakozási idő.

A szürettel együtt megnő a mustgázmérgezés veszélye
2021. augusztus 26.

Magyarországon évente mintegy ötven alkalommal riasztják mustgázzal kapcsolatos esethez a tűzoltókat, az esetek egy részében már nem lehet segíteni az áldozaton. Kellő odafigyeléssel a tragédiák elkerülhetők. A szőlő levének erjedésekor mustgáz keletkezik, amely nem megfelelő körülmények között komoly veszélyt jelent. Szellőztetéssel, valamint szén-dioxid-érzékelő elhelyezésével azonban megakadályozható, hogy a színtelen, szagtalan gáz veszélyes mennyiségben felhalmozódjon és balesetet okozzon.

Megszűnőben a szúnyogártalom
2021. augusztus 23.

Ha az időjárás lehetővé teszi, a héten ötvenhat településen és öt budapesti kerületben, közel tizenhétezer hektáron lépnek fel a vérszívók ellen. A héten kizárólag földi kémiai módszerrel, autóról permetezik a vérszívókat.

121 ezer hektáron lesz a héten szúnyoggyérítés
2021. augusztus 16.

Ha az időjárás lehetővé teszi, a szakemberek a héten 274 településen és tizenegy budapesti kerületben, összesen 121 ezer hektáron lépnek fel a vérszívók ellen. A legtöbb helyen földi kémiai módszerrel, autóról permetezik a vérszívókat, de 122 településen és hat budapesti kerületben légi kémiai kezelésekkel is kiegészítik a földi védekezést. 104 településen és négy budapesti kerületben földi, Budapest harmadik kerületében és Győrött pedig légi módszerrel dolgoznak majd.