Kihirdették Baranya megyében az Országos Tűzmegelőzési Bizottság alkotói pályázatának megyei nyerteseit

2017. június 07. 13:01

470 alkotás érkezett, nehéz volt a döntés.

Pontosan 470 alkotói pályázat érkezett Baranya megye iskolásaitól, óvodásaitól arra a 2017 márciusában elindított alkotói pályázatra, amelyet az Országos Tűzmegelőzési Bizottság hirdetett meg óvodások, általános iskolások és középiskolások részére. A felmenő rendszerű pályázatra az iskolások a 6-10 éves, a 11-14 éves, valamint a 15-18 éves korcsoportban küldhettek be alkotásokat. A pályázatok elbírálását követte a tegnapi ünnepélyes díjátadó.

Az országos pályázat fővédnöke Dr. Góra Zoltán tű. vezérőrnagy főigazgató, az Országos Tűzmegelőzési Bizottság elnöke. Az országos bírálóbizottság elnöke Dr. Bérczi László tű. dandártábornok, országos tűzoltósági főfelügyelő. A megyei pályázat védnöke: Mácsai Antal tű. ezredes, főtanácsos, igazgató, a Baranya Megyei Tűzmegelőzési Bizottság elnöke.

A pályázat központi témája a tűzvédelem volt. Ezt a tűzoltó hivatás bemutatásával, egy tűzoltói beavatkozás ábrázolásával, vagy bármilyen más ötletesen elkészített, a tűzvédelem fontosságát hangsúlyozó művel be lehetett bemutatni. Érkeztek is a szabadkézi rajzok, számítógépes rajzok, egyéb kézműves alkotások, versek és mesék szép számmal, az óvodások  összesen 166 rajzot, az iskolások pedig összesen 304 alkotást küldtek be a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra, minden kategóriában.

A bírálóbizottságnak nem volt könnyű dolga, hiszen szebbnél szebb rajz, mese és vers érkezett, és némely olyan magas színvonalú volt, olyan mélyen megragadta a tűzoltói hivatást, illetve a tűzvédelem témáját, hogy némely szem is könnybe lábadt a bírálás közepette.  A bírálóbizottság munkájában részt vett több Megyei Tűzmegelőzési Bizottsági tag is, köztük Németh Rudolf a Mecsekerdő Zrt. műszaki osztályvezetője, Omacht Zoltán a Duna-dráva Nemzeti Park tájegység vezetője, Farkas Gyula az OMSZ vezető mentőtisztje.

Mácsai Antal tű. ezredes igazgató a tegnapi díjátadó ünnepségen megköszönte a gyerekeknek, szülőknek, tanároknak azt a rengeteg energiát, odaadást amit a pályázati alkotásokba fektettek, és minden egyes gyermeknek személyesen gratulált az elért eredményhez, a legkitartóbbak az ünnepség végén külön is fotózkodhattak vele.

A díjazottaknak a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság teljes állománya nevében szívből gratulálunk!

 

Fotó: Baranya MKI