Tartalomjegyzék

Hétvégi káreseti összefoglaló

2020. június 22.

A hétvége során mindösszesen nyolc jelzés érkezett a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra. A megye tűzoltói két tűzesethez vonultak és hat káresetnél műszaki mentést hajtottak végre.

Tűzesetek:

2020. 06. 20. 

Véménd külterületén zöld hulladék, gyümölcsfaágak, tujabokrok gyulladtak meg, a tűz a lábon álló gabonát veszélyeztettette. A tűzoltók sugárral fékezték meg a lángokat. A káreset kapcsán személyi sérülés nem történt, anyagi kár nem keletkezett.

2020. 06. 22

Szederkényben, az egyik üzletben egy kis méretű hűtő gyulladt ki, valószínűleg zárlat miatt. A mohácsi hivatásos tűzoltók átvizsgálták az üzletet, valamint elvégezték az utómunkálatokat.

Műszaki mentések:

2020. 06. 19. 

Orfű, a Szabadság utcában egy építés alatt álló családi ház nyitott telkén megsértettek alacsony nyomású gázcsonkot. A csonk sérülését okozó személy szigetelő szalaggal időlegesen megszüntette a szivárgást. A komlói hivatásos tűzoltók méréseket végeztek, a gázszolgáltató szakemberei pedig kijavították a sérülést. A káreset a lakosságot nem veszélyeztette, a területet nem kellett kiüríteni, lezárni, védősugárra nem volt szükség. Az eset során személyi sérülés nem történt, másban kár nem keletkezett.

Mohácson, a Korsós utcában, egy családi ház szuterénjában a felhőszakadás miatt harminc centiméter víz gyűlt össze, amit a mohácsi hivatásos tűzoltók búvárszivattyú segítségével eltávolítottak.

Orfűn, az út szélén elszáradt fáról leszakadt egy darab és az úttestre zuhant. Az egység motoros láncfűrésszel és kézi erővel eltávolította a fát.

Komlón, a Vértanúk utcában, a társasházak közötti belső járdasziget felett egy fűzfa ága megrepedt és csak a lombkorona tartotta. Az egység kihúzós létra és motoros láncfűrész segítségével eltávolította a megrepedt faágakat. Sérülés és kár nem keletkezett.

Besence és Gilvánfa között: egy személyautó a vizes úton megcsúszott és az árokba borult. A személyautóban egy fő utazott, nem szorult be, de nem tudott magától kiszállni. A sellyei és szigetvári hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre és sugár fedezete mellet áramtalanították az autót, valamint a mentősök segítségével kiemelték a sérültet. A mentőszolgálat szakemberei a sofőrt átvizsgálták és könnyebb sérülésekkel kórházba szállították. A helyszínen félpályás útzár volt érvényben, a forgalmat a rendőrök irányították.

2020. 06. 22.

Szederkény külterületén egy akácfa ága letört és az úttestre dőlt. A mohácsi tűzoltók vonultak a káresethez. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Fotó: Hivatásos tűzoltóparancsnokságok