Hétvégi káreseti összefoglaló

2021. január 11. 13:01

A hétvége folyamán összesen húsz bejelentés érkezett a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra. A megye tűzoltói hat tűzesetet számoltak fel, kilenc műszaki mentést hajtottak végre, míg jelzés tévesnek minősült. A tűzoltói beavatkozások közül az alábbiakat lehet kiemelni.

Tűzesetek:

2021. 01. 08. 

Pécsen, a Kürt utcában, egy kis területen fadarabok égtek parázslottak. Egység a tüzet puttonyfecskendővel eloltotta. Kár nem keletkezett, környezetét nem veszélyeztette.

2021. 01. 09.

Pécsen, a Makár-tető dűlőben, egy udvarban álló fatárolóban növényi darálék, illetve tüzelésre előkészített tűzifa gyulladt meg. A tulajdonos és a szomszédja megpróbálták megfékezni a lángokat, ezzel valamelyest lassították a tűz terjedését. A pécsi hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre és egy sugárral a tüzet eloltották. A fatároló mellett lévő, kerti szerszámok tárolására használt fabódé oldalát és tetejét kis mértékben károsította a tűz. Az eset során személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Kémesen műanyagot és gumit égettek, amit a tulajdonos a tűzoltók kiérkezéséig eloltott. Személyi sérülés nem történt, tűzoltói beavatkozásra nem került sor.

2021. 01. 10. 

Szigetváron, a Szegfű utcában egy felújítás alatt lévő családi ház előszobájában a villamos dobozban keletkezett tűz. A szigetvári hivatásos tűzoltók áramtalanítottak, mivel kiérkezésükkor már nem volt tűz. Az eset következtében a vezetékek illetve a villamos doboz elégett, a mennyezet és a falak, illetve a műanyag ablakok erősen kormozottak.

Pécsen, a Csapó János utcában, egy családi ház villanyóra szekrényében keletkezett tűz, amit a tulajdonos az egység helyszínre érkezéséig eloltott. A tűzoltók átvizsgálták a lakást, a tűz a kapcsolószekrényen kívül másban nem okozott kárt.  Az eset során személyi sérülés nem történt.

Mohácson, a Jókai Mór utcában egy családiház kazánházában a kiszedett hamu meggyújtotta a fafödémet. A mohácsi hivatásos tűzoltók a födémet láncfűrésszel megbontották, a tüzet gyorssugárral eloltották. Az eset során személyi sérülés nem történt. A kazán használható maradt, lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor.

Műszaki mentés:

2021. 01. 10. 

Kacsóta külterületén egy személyautó szalagkorlátra hajtott. A szigetvári hivatásos tűzoltók a gépjárművet áramtalanították, majd a forgalmi akadályt megszüntették. Az eset során személyi sérülés nem történt. 

Fotó: Hivatásos tűzoltóparancsnokságok