Hétvégi káreseti összefoglaló

2021. május 17. 11:20

A hétvége során összesen tizennégy jelzés érkezett a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra. a megye tűzoltói öt tűzesetet számoltak fel, öt műszaki mentést hajtottak végre. A jelzések közül három tévesnek minősült. A tűzoltói beavatkozások közül az alábbiakat emeljük ki.

Tűzesetek: 

2021. 05. 14. 

Vajszlón, a Széchenyi utcában egy gazdálkodó szervezet épülete - üres - csarnokának belső szigetelése égett, a tűz a többi épületrészt veszélyeztette. A sellyei szigetvári és a pécsi hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre és a tüzet három vízsugárral eloltották, majd a teljes épületet átvizsgálták. A tűzoltó egységek az épületből 4 darab gázpalackot hoztak ki, amelyeket hőhatás nem ért. Az eset során személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor.

2021. 05. 15. 

Pécsen, a Fenyer dűlőben egy kisebb faházban keletkezett tűz, amit az egység egy sugárral eloltott. A tűzben a házban levő használati eszközök, egy ágy és néhány bútor teljesen elégett. A faházban életvitel szerűen senki nem lakott, lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor.

2021. 05. 16. 

Patapoklosin, a két falurész közötti nádas gyulladt ki és egy kisebb területen leégett. Az egység kiérkezésekor a tűz már csak kisebb területet érintett, amit a szigetvári hivatásos tűzoltók egy sugárral eloltottak. Bogdásán egy vendégház és egy fatároló közt kialakított wellness részleg épülete – vélhetően a szauna fűtőtestjének meghibásodása miatt - gyulladt ki és égett teljes terjedelemben. A sellyei és szigetvári hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre, három sugárral körülhatárolták a tüzet majd megkezdték az oltást. Tűz a szomszédos fatároló oromdeszkázatát meggyújtotta, de az épületre nem terjedt át, ahogy az egybeépített kazánházra sem. Az egységek végül megfékezték a lángokat, a wellness részleg fa oldalát motorfűrésszel megbontották, cserepeket leszedték, majd a sérült szarufákat eltávolították. Az eset során személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. Pécsen, a Vargha Damján utcában egy nagyméretű fém kuka tartalma égett, az égő kuka parkoló autókat veszélyeztette. Az egység egy sugárral fékezte meg a lángokat.

Műszaki mentés:

2021. 05. 15. 

Pécsen, a Zsolnay Vilmos utca és a Lánc utca kereszteződésében két személyautó ütközött. Az egység a járműveket áramtalanította és biztosította a helyszínt. A balesetben összesen hárman sérültek meg, őket a mentőszolgálat szakemberei vizsgálták meg és látták el.

Fotó: Hivatásos tűzoltóparancsnokságok