Hétvégi káreseti összefoglaló

2021. június 07. 12:21

A hétvége folyamán, összesen huszonhat jelzés érkezett a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra. A megye tűzoltói kilenc tűzesetet számoltak fel, tizenkét káresetnél hajtottak végre műszaki mentést, négy jelzés pedig tévesnek minősült.

Tűzesetek:

2021. 06. 04.

Szemelyen, a temető melletti szabad területen összehordott szemét égett, amit a pécsi egység kettő sugárral eloltott. A tűz veszélyt nem jelentett a környezetére, személyi sérülés nem történt. Pécsen, a Rodostó utcában egy fa villanyoszlop teteje gyullad meg. A pécsi hivatásos tűzoltók az áramszolgáltató szakembereinek jóváhagyásával, egy sugárral eloltották a tüzet. Az eset során személyi sérülés nem történt. Szigetváron, egy vasúti dízelmozdony elektromos kapcsolótáblája égett, melyet a bejelentő egy porral oltóval eloltott. A szigetvári egység az utómunkálatokat végezte el.

2021. 06. 05. 

Pécsen, az Olga utcában szelektív hulladékgyűjtő sziget kukái égtek, amit az egység egy sugárral eloltott. A Málomi úton, használaton kívüli épületébe összehordott szemét égett kis területen, amit a tűzoltók egy gyorssugárral eloltottak. A Kanyar utcában, egy családi ház kertjében kerti hulladékot égettek, amit a tűzoltók felszólítására eloltottak. Kispostavölgy- tetőn traktorral kaszálták a telket és a lenyírt fű meggyulladt. A tulajdonos az oltást megkezdte, a tűzoltók kéziszerszámokkal avatkoztak be. Kővágószőlősön, egy családi ház udvarában összehordott szeméthalom gyulladt meg, amit a tűzoltók egy sugárral oltottak el.

2021. 06. 06. 

Lakócsán, egy családi ház előtt kihordott papír hulladék égett, amit az egység eloltott.

Műszaki mentés: 

2021. 06. 04. 

Pogányban, az Időjós úton két személygépkocsi. ütközött, aminek következtében az egyik gépjármű az oldalán állt meg az út menti árokban. Az egység sugárfedezete mellett átvizsgálta és áramtalanította az autókat. Az utasokat a mentőszolgálat szakemberei vizsgálták meg, majd kórházba szállították őket. Harkányban, az Ady Endre utcában egy személygépkocsi áttért a menetirány szerinti szembe sávba, ahol ütközött két autóval. Az ütközés után az út menti árokba csapódva egy közlekedési táblát is kidöntött. A baleset során személyi sérülés nem történt. Az egység a helyszínen áramtalanított és helyszínt biztosította.

2021. 06. 06. 

Pécsen a Vadász és az Engel János utca kereszteződésében két személygépjármű ütközött. Az autókban összesen hárman utaztak, közülük senki nem szenvedett sérülést. Az egység átvizsgálta, áramtalanította a járműveket. A Vásártér utcában egy személyautó az árokba hajtott és egy parkoló járműben okozott kárt. A pécsi hivatásos tűzoltók áramtalanították az autót, illetve biztosították a helyszínt. A járműben hárman utaztak, őket a mentőszolgálat szakemberei látták el. Szigetvár külterületén két jármű frontálisa ütközött. Összesen hárman voltak érintettek a balesetben. Az egyik autóban ketten utaztak, súlyos sérülést szenvedtek, őket kórházba szállították. A másik autó vezetője – aki a járműbe beszorult - a helyszínen életét vesztette. A szigetvári hivatásos tűzoltók az autóba szorult járművezetőt feszítő-vágó berendezéssel kiszabadították, a járműveket átvizsgálták, áramtalanították. A műszaki mentés ideje alatt teljes útzár volt érvényben, a rendőrség terelte el a forgalmat.

Fotó: Hivatásos tűzoltóparancsnokságok