Több közlekedési balesethez is vonultak a tűzoltók tegnap

2021. június 25. 08:48

Három olyan közlekedési baleset is történt a megyében a csütörtökön, amelynél tűzoltói beavatkozásra is szükség volt. Szalántán, Hosszúhetényben és Beremenden műszaki mentés hajtottak végre területileg illetékes hivatásos tűzoltók.

Csütörtökön reggel Szalánta külterületén egy személyautó előzés következtében letért az úttestről és fának ütközött. A másik jármű nem volt érintett a balesetben, a személyautóban csak a gépjármű vezetője tartózkodott. A helyszínen egy szabadnapos tűzoltó is tartózkodott, ő áramtalanította az autót és bejelentette az esetet. Az egység kiérkezés után biztosította a helyszínt, átvizsgálta a személyautót. A járművezetőt a mentőszolgálat szakemberei megvizsgálták, ellátták, majd kórházba szállították. A műszaki mentés ideje alatt a rendőrség irányította a forgalmat.

Az előző balesethez képest fél órán belül Hosszúhetényben két gépjármű frontálisan ütközött. Összesen hárman voltak érintettek a balesetben, őket a mentőszolgálat szakemberei kivizsgálták, ellátták és kórházba szállították. Az egység átvizsgálta, áramtalanította a sérült járműveket sugár és porral oltó fedezete mellett. A beavatkozás ideje alatt teljes útzár volt a helyszínen.

Pár órával később Beremenden a Hegyalja utcában helyszínen egy személyautó ütközött egy teherautóval. A balesetben a személyautó sofőrje sérült, őt a mentőszolgálat szakemberei ellátták és mentőhelikopterrel kórházba szállították. A villányi hivatásos tűzoltók átvizsgálták és áramtalanították a személyjárművet. 

Fotó: Pécs HTP, Siklós HTP