Folytatódnak a helyreállítási munkálatok Sellyén

2021. július 12. 12:34

A péntek este Sellye térségére zúduló jégeső több száz ingatlant rongált meg, amelyek helyreállítását a hétvégén a katasztrófavédelem hivatásos állománya és önkéntes mentőszervezetek végezték, hétfőtől a hivatásos állomány folytatja a munkálatokat.

Múlt héten pénteken késő délután Sellye, Okorág, Kákics és Drávaiványi településeken a jégeső több száz ingatlant rongált meg. Vasárnap estig összesen 513 bejelentés érkezett sérült épületekről.

Péntek estétől Sellyén a Helyi Operatív Törzs irányítja a helyreállítási munkálatokat.

Hála a megyei és az ország több pontjáról helyszínre érkező hivatásos tűzoltóknak, illetve önkéntes mentő- és civil szervezeteknek, szombatra már 103 ingatlan részleges helyreállítása történt meg.

Vasárnap 49 hivatásos egység közel 220 fővel és 31 önkéntes szervezet 105 fős létszámmal dolgozott a károk felszámolásán, ennek köszönhetően további 93 ingatlan állapotát sikerült teljesen vagy részlegesen helyrehozni.

A hétvégén a helyszínre elsőként a Baranya megyei mentőszervezetek tagjai érkeztek, többek között a Pécs Kutató- Mentő és Tűzoltó Egyesület, a Szent Flórián Önkéntes Tűzoltó Egyesület a Villányi Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a Mecseknádasdi Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a Szabadszentkirály Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a Baranya Megyei Polgárőr Szövetség beavatkozó egységei. Hamarosan hozzájuk csatlakoztak az ország különböző pontjairól érkező önkéntes mentő- és civil szervezetek tagjai. Szinte az egész országból, többek közt Budapestről, Fonyódról, Szekszárdról, Zircről, Siófokról, de az Őrségből és a Szigetközből is érkeztek segítők. 

Hála a korábbi időszakban is tapasztalt nagymértékű összefogásnak és a hivatásos, valamint a civil szervezetek közötti hatékony együttműködésnek, a péntek délután Baranya megye déli térségébe betört vihar és jégeső kárelhárítási munkálatai gyorsan és szervezetten zajlottak és zajlanak továbbra is.

Fotó: Horváth Nikolett Csilla tű. törzsőrmester - Baranya MKI