Hétvégi káreseti összefoglaló

2021. július 19. 10:25

Kidőlt fák, elárasztott pincék: ez történt hétvégén

A hétvége folyamán összesen hatvannyolc jelzés érkezett a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra. A megye tűzoltói hét tűzesethez vonultak, ötvenhárom káresetnél végeztek műszaki mentést, nyolc jelzés pedig tévesnek minősült.

Műszaki mentések

2021.07.16.

Sásdon, a 66-os úton egy teherautó és egy személygépjármű ütközött. A helyszínre a sásdi hivatásos tűzoltók érkeztek, akik a járművek szétválasztását követően áramtalanították azokat, majd a forgalmi akadályt megszüntették. A beavatkozás ideje alatt teljes, illetve félpályás útlezárás volt.

Az esti órákban a vihar következtében Mohácson egy megközelítőleg tizenöt méteres fa dőlt az úttestre, teljes útzárat képezve. A mohácsi hivatásos tűzoltók láncfűrész segítségével távolították el az akadályt.

2021.07.17-18.

A hétvége folyamán a legtöbb riasztás a vihar kapcsán érkezett. A megye tűzoltói veszélyes fák eltávolítását végezték többek közt Pécsbagotán, Fekeden, Pécsett, Kölkeden, Szalatnakon, illetve Komlón; valamint elárasztott alagsorokból szivattyúzták ki a vizet Szentlőrincen, Mohácson és Vásárosdombón.

Fotó: Mohács HTP