Hétvégi káreseti összefoglaló

2021. szeptember 06. 10:01

A hétvége folyamán összesen tizenöt jelzés érkezett a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra. A megye tűzoltói öt tűzesethez vonultak, hat káresetnél végeztek műszaki mentést, négy jelzés pedig tévesnek minősült.

Tűzesetek 

2021.09.04.

Pécsett, a Tüskésréti úton egy a telephelyén parkoló platós teherautó motortere és fülkéje teljes terjedelmében égett. A helyszínre riasztott pécsi hivatásos tűzoltók két sugárral eloltották a tüzet, illetve a mellette parkoló, a tűz által veszélyeztetett teherautót hűtötték. Az eset során személyi sérülés nem történt. 

Kiégett platóskocsi, mellette teherautó

2021.09.05.

Pécsett, a Szabadság utcában tűzhelyre rakott műanyag virágcserepek égtek. A lakásból sűrű füst áramlott ki, ezt észlelték a környékbeliek. A lakásban csak egy kutya tartózkodott, nem sérült az eset kapcsán. Személyi sérülés nem történt, másban kár nem keletkezett.  

 

Műszaki mentések

2021.09.03.

Villanyoszlopnak ütközött egy személyautó Szigetváron, a Dózsa György utcában. Egy fő utazott a járműben, sérülés nem történt. A helyszínre a szigetvári hivatásos tűzoltók érkeztek, akik áramtalanították az autót, illetve megszüntették a forgalmi akadályt. 

Oszlopnak ütközött autó

2021.09.04.

Sásd és Baranyajenő között a 66-os úton egy személyautó lesodródott az útról és az oldalára borult. A sásdi tűzoltók egy porral oltó fedezete mellett áramtalanították a járművet, majd kerekeire állították azt. Az autóban öten utaztak, közülük egy főt könnyű sérülésekkel kórházba szállítottak. A műszaki mentés idejére félpályás útlezárás volt az érintett szakaszon. 

2021.09.05.

Vasárnap két helyszínen, Kővágószőlősön és Belvárdgyulán is személygépjármű sodródott le az útról és fejtetőn állt meg. Mindkét esethez a pécsi hivatásos tűzoltókat riasztották. A kővágószőlősi esetnél ketten utaztak az autóban, egyiküket könnyű sérülésekkel kórházba szállították, a belvárdgyulai eset kapcsán –itt egyedül a sofőr ült az autóban– személyi sérülés nem történt. 

Fejtetőn áll az autó

Fotó: Pécs HTP, Szigetvár HTP