Hétvégi káreseti összefoglaló

2021. szeptember 13. 09:41

A hétvége folyamán összesen huszonkét jelzés érkezett a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra. A megye tűzoltói tizenkét tűzesethez vonultak, négy káresetnél végeztek műszaki mentést, öt jelzés tévesnek minősült, egy jelzés pedig nem igényelt vonulást.

Tűzesetek

2021.09.10.

Pécsett, a Zsolnay Vilmos úton egy dohánybolt külső fa burkolata égett, mintegy tizenkét négyzetméret felületen. A tűz az eladótérbe nem terjedt át. A helyszínre a pécsi tűzoltókat riasztották, akik két sugárral eloltották a lángoló homlokfalat és a trafik melletti két égő kukát is. Az eset kapcsán tűzvizsgálat indult. 

Füstölő trafik előtt tűzoltó

2021.09.12.

Teljes terjedelmében égett egy személyautó Szigetváron, a Hoboli úton. A járműben csak a sofőr utazott, aki a füst észlelésekor letért az útról, majd elhagyta az autót, így személyi sérülés nem történt és a forgalmat sem akadályozta. A helyszínre a szigetvári hivatásos tűzoltókat riasztották, akik két sugárral eloltották a tüzet. 

Teljesen kiégett autó, mellette tűzoltók, háttérben temető

 

Műszaki mentések

2021.09.10.

Felborult egy személyautó Dunaszekcsőn, a Petőfi utcában. A helyszínre a mohácsi hivatásos tűzoltók érkeztek, akik áramtalanították, majd kerekeire állították az autót. A járműben két fő utazott, őket a mentőszolgálat munkatársai megvizsgálták, majd kórházba szállították. A beavatkozás ideje alatt és azt követően félpályás útzár volt érvényben az útszakaszon.

Fejtetőn áll az autó, mögötte tűzoltóautó

2021.09.11.

Két személyautó ütközött össze szombaton a 6-os út hosszúhetényi elágazásánál. A pécsi hivatásos tűzoltók tűzoltó készülék fedezete mellett áramtalanították a járműveket. A balesetben öt személy volt érintett, egyiküket a tűzoltók a mentőszolgálat munkatársaival közösen emelték ki az autóból, három főt kórházba szállítottak. 

Letörött a lökhárítója az autónak. Mögötte rendőrök, tűzoltók, mentő

Fotó: Pécs HTP, Szigetvár HTP, Mohács HTP