Hétvégi káreseti összefoglaló

2021. október 11. 09:34

A hétvége folyamán összesen tizenhat jelzés érkezett a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra. A megye tűzoltói három tűzesetet számoltak fel, kilenc műszaki mentést hajtottak végre, négy jelzés tévesnek minősült.

Tűzesetek

2021.10.09.

Komlón egy társasház földszinti lakásában tűzhelyen felejtett étel égett. A tűz kis területen átterjedt a konyhabútorra is. A helyszínre a komlói hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a lakást és egy sugárral eloltották a tüzet. A lakásból egy személyt kikísértek a levegőre, őt a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték. 

2021.10.10.

Pécsett, az Endresz György utcában egy parkoló kisteherautó motortere égett. A pécsi hivatásos tűzoltók egy sugárral eloltották a lángokat. A tűz a motortérről a jármű belsejére nem terjedt át, valamint a környezetében található parkoló járművek sem károsodtak. Az esettel kapcsolatban személyi sérülés nem történt. 

kiégett az autó motortere

Műszaki mentések

2021.10.09.

Kölked külterületén egy megközelítőleg 30 méteres fa dőlt az úttestre, teljes terjedelmében elzárva azt. A mohácsi hivatásos tűzoltók érkeztek a helyszínre, akik három motoros láncfűrész és két dugólétra segítségével a fát eltávolították az útról.

kidőlt fa, előtte két tűzoltó

2021.10.10.

Két személyautó ütközött Mecseknádasd közelében, a 6-os úton. A helyszínre a mecseknádasdi önkéntes- és a pécsi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járműveket és egy tűzoltó készülékkel, valamint egy gyorsbeavatkozó sugárral biztosították a helyszínt. A járművekben négyen utaztak, a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították őket. A mentés idejére kezdetben teljes útzár volt érvényben, később rendőri irányítás mellett félpályán haladt a forgalom.

összetört autó, mögötte mentő és tűzoltó autó

Fotó: Pécs HTP, Mohács HTP