Hétvégi káreseti összefoglaló

2021. október 25. 10:28

A hétvége során összesen kilenc alkalommal riasztották a megyei hivatásos tűzoltókat. Az egységek három tűzesetet számoltak fel és hat műszaki mentés hajtottak végre.

Tűzesetek:

2021. 10. 22. 

Pécsen, a Szentlőrinci úton, egy gazdasági vállalkozás telephelyén egy elektromos kapcsoló égett, amit poroltóval eloltottak. A pécsi hivatásos tűzoltók átvizsgálták a sérült részt.

Pécsen, a Tüskésréti úton egy személygépkocsi motorterében keletkezett tűz. Az egység kiérkezéséig a tulajdonos tűzoltó készülékekkel megszüntette a lángolást. A pécsi hivatásos tűzoltók egy sugárral megszüntették az izzást és visszahűtötték az autót. Mivel a jármű motorháztetőjének nyitása roncsolás mentesen nem volt megoldható, ezért a motortér visszahűtése a rendelkezésre álló, nyitott felületeken keresztül történt. A járműben egy fő utazott, aki nem sérült meg. A tüzet vélhetően műszaki meghibásodás okozta.

2021. 10. 24. 

Szabadszentkirályon, egy családi ház udvarán hulladékot égettek. A Szabadszentkirály Önkéntes Tűzoltó Egyesület Tagjai behatoltak az ingatlan területére, majd a szigetvári hivatásos tűzoltókkal együtt a tüzet körülhatárolták, majd eloltották.

2021. 10. 25. 

Pécsen, egy gumi őrleményt feldolgozó üzemben keletkezett tűz. A tűzoltók kiérkezésekor az épület két szintje teljes terjedelmében égett. Az egységek hét sugárral fékezték meg a lángokat, a Katasztrófavédelmi Mobil Labor gázkoncentráció méréseket folytatott le. Az eset kapcsán személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. Az eset jellegére tekintettel a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat tűzeseti helyszíni szemlét folytatott le.

Komlón, egy családi ház hátsó udvarán száraz fű égett, amit a tűzoltók kiérkezéséig eloltottak. Az eset során kár nem keletkezett, személyi sérülés nem történt.

Műszaki mentés:

2021. 10. 22. 

Komlón, a Határtetőn két személygépkocsi frontálisan ütközött. A balesetben hárman voltak érintettek, őket a mentőszolgálat szakemberei vizsgáltak meg és szállítottak kórházba. A komlói hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. a műszaki mentés ideje alatt egy sávon haladhatott a forgalom, rendőri irányítás mellett.  

Mozsgó külterületén, a 67-es számú főúton egy személygépkocsi letért az útról majd többször megperdült a levegőben és az úttesten az oldalára borulva állt meg. Egy fő utazott a gépjárműben, akit – miután a tűzoltók kiemeltek az autóból - mentőhelikopterrel szállítottak kórházba. Az egység átvizsgálta és áramtalanította a gépjárművet.

2021. 10. 24. 

Romonya külterületén egy személyautó az úttestről lecsúszva beton árokba csapódott. A járműben négyem utaztak, a tűzoltók kiérkezésig mindannyian ki tudtak szállni. a mentőszolgálat szakemberei megvizsgálták és kórházba szállították őket. Az egység átvizsgálta és áramtalanította a járművet. A műszaki mentés ideje alatt félpályás útzár volt az érintett szakaszon.

Siklóson egy személyautó jobbra kanyarodás közben súrolta a kereszteződésben egy másik, közlekedő autó, majd az út szélén álló fának ütközött. Az egység a sérült fát - ami a gyalogosforgalmat veszélyeztette - láncfűrésszel eltávolította. Négyen voltak érintettek a balesetben, egyikük se sérült.

Sumonyban egy személygépkocsi megcsúszott és az árokba borult, a tetején állt meg. Ketten utaztak az autóban, saját erőből ki tudtak szállni, sérülést nem szenvedtek. A sellyei hivatásos tűzoltók átvizsgálták és áramtalanították a járművet.

Fotó: Hivatásos tűzoltóparancsnokságok