Hétvégi káreseti összefoglaló

2022. január 11. 11:57

A hétvége során összesen 17 jelzés érkezett a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra. A megye tűzoltói öt tűzesetet számoltak fel és hét műszaki mentés hajtottak végre. Öt jelzés pedig tévesnek minősült.

Tűzesetek:

2022. 01. 07. 

Görcsöny- Szőlőhegyen növényi hulladékot égettek, amelynek a parázsló részeit a pécsi hivatásos tűzoltók gyorssugárral eloltották. Pécsen, a Darázs dűlőbe szintén növényi hulladék égetése miatt vonultak a tűzoltók. A tulajdonos felszólításra a tüzet eloltotta. A tűz nem terjedt tovább, kár nem keletkezett. Komlón, az Alkotmány utcában egy műanyag kuka tartalma égett, amit az egység kiérkezéséig eloltottak. A tűzoltók az utómunkálatokat végezték el. Két nappal később a Zrínyi utcában csaptak fel a lángok egy műanyag szemetes konténerben, ezt az egység egy sugárral fékezte meg. 

Piskón egy ház kéményébe épített gerenda égett, illetve izzott a kémény meghibásodása miatt. A sellyei hivatásos tűzoltók egy sugárral, illetve bontóbaltával az izzást megszüntették és a gerendát eltávolították. Az eset során személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor.

Műszaki mentés:

Drávapalkonyán egy közepes testű kutya esett egy mély kútba. Az eb a zuhanást túlélte, lába leért a víz aljára. Az egység dugólétra és kötél segítségével a szerencsétlenül járt állatot élve kiemelte a kútból. Pécsváradon egy háztartási gázpalackot nem tudtak elzárni, ezért szabad területre vitték. Az egység kiérkezésekor az elzárt palackszelep mellett is folyamatos szivárgás volt tapasztalható. Az egység a palackban lévő gázt leengedte. Az eset során személyi sérülés nem történt, kár nem keletkezett. Siklós és Nagyharsány között egy személyautó az árokba hajtott és a tetejére borult. A siklósi hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépjárművet, valamint biztosították a helyszínt.

Fotó: Siklós HTP