Hétvégi káreseti összefoglaló

2022. április 04. 10:43

A hétvége során összesen tizenkét jelzés érkezett a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra. A megye tűzoltói öt tűzesetet számoltak fel és hét műszaki mentés hajtottak végre.

Tűzesetek 

2022.04.01.

Hetven négyzetméteres, lakatlan házban keletkezett tűz Gerényesen, a Kossuth utcában péntek délután. A ház két szobájában bútorok, berendezési tárgyak égtek, az épület minden helyisége füsttel telítődött. Az esethez riasztott sásdi és dombóvári tűzoltók áramtalanították az ingatlant, majd légzőkészülékben két sugárral eloltották a lángokat. A padlásteret hőkamera segítségével átvizsgálták, a tűz a tetőszerkezetre nem terjedt át. Személyi sérülés nem történt.

összeégett lomok a házban

2022.04.02.

Megcsúszott, majd villanyoszlopnak csapódott egy személyautó Komlón, a Pécsi úton. A komlói hivatásos tűzoltók kiérkezésekor az autó motortere füstölt, benne vezetékek izzottak. A tűzoltók feszültségmentesítést követően egy sugárral megszüntették az izzást. A járműben csak a sofőr utazott, nem sérült meg a balesetben. A mentés idején egy sávon haladt a forgalom. 

füstöl az összetört orrú személyautó

Műszaki mentések

2022.04.01.

Hat méteres faág szakított le villamos vezetéket a komlói Székely Bertalan utcában péntek délelőtt. A komlói hivatásos tűzoltók kézi erővel eltávolították a faágat, mely teljes útzárat okozott. Ezt követően zavartalanul haladhatott a forgalom. 

 

2022.04.02.

Szén-monoxid-mérgezés gyanújával szállítottak kórházba három pécsi lakost szombat reggel. Egy Csobolyó dűlői, három lakásos társasház egyik ingatlanában lettek rosszul, ezt követően azonnal elhagyták azt. A pécsi hivatásos tűzoltók méréseket végeztek az lakásban, a műszer minimális szén-monoxid koncentrációt mutatott ki. A helyszínre érkezett a gázszolgáltató egy munkatársa is, aki az ingatlanban lévő gázkazánt leválasztotta a rendszerről. A tűzoltók a többi lakásban is végeztek méréseket, további rendellenességet nem tapasztaltak.

 

2022.04.03.

Vasárnap délelőtt is szén-monoxid miatt riasztották a pécsi tűzoltókat, ezúttal a Komját Aladár útra. Egy négyszintes társasház egyik lakásában hibásodott meg a konyhai gázkonvektor, emiatt minimális szén-monoxid került a levegőbe. A gázszolgáltató a konvektort leválasztotta a hálózatról. Személyi sérülés nem történt. 

 

Tíz méter magas diófa dőlt az útra Vajszló külterületén, ezzel félpályás útzárat képezve. A sellyei hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész segítségével a forgalmi akadályt megszüntették. 

az út felét elfoglalja a fa

 

Halálos baleset történt vasárnap este Kozármisleny közelében, az 57-es úton. Egy Pécs felől közlekedő személyautó árokba hajtott, majd fának csapódott, ezt követően az úton többször megpördülve a tetején állt meg. A kocsiban csak a sofőr utazott, aki a baleset következtében kirepült a járműből és a helyszínen életét vesztette. A pécsi hivatásos tűzoltók átvizsgálták az autót. Az érintett útszakaszon teljes útzár volt.

fejtetőn áll a személyautó

Fotó: Sásd Örs, Komló HTP, Sellye KVO, Pécs HTP