Hétvégi káreseti összefoglaló

2022. május 02. 10:19

Az elmúlt hétvégén huszonhat jelzés érkezett a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra. A megye tűzoltói ebből hét alkalommal tűzesetet számoltak fel és tizenegy műszaki mentés hajtottak végre.

Tűzesetek

2022.05.01.

Teljes terjedelmében égett egy kisbusz az 58-as úton, Pogány közelében vasárnap délután. A pécsi hivatásos tűzoltók eloltották a lángokat. Az utómunkálatokban a pogányi önkéntes tűzoltók is részt vettek. Személyi sérülés nem történt. A forgalom félpályán haladt a kiégett jármű elszállításáig.

a teljesen kiégett furgon
Fotó: Pécs HTP

 

Melléképületben kialakított kazánházban keletkezett tűz vasárnap este Kovácshidán, a Móricz Zsigmond utcában. A lángok a födémre, majd a tetőre is átterjedtek.  A tüzet a szomszédok még a tűzoltók kiérkezése előtt sikeresen eloltották. A siklósi hivatásos tűzoltók egy sugárral és kézi szerszámokkal utómunkálatokat végeztek, illetve hőkamerával átvizsgálták a kazánházat és annak környezetét. Személyi sérülés nem történt. 

 

Műszaki mentések 

2022.04.29.

Személyautó és tehergépkocsi ütközött a 6-os számú főút hosszúhetényi elágazásánál péntek délután. A járművekben hárman utaztak, mindannyian kiszálltak az autókból a tűzoltók kiérkezése előtt. A pécsi hivatásos tűzoltók egy sugár fedezete mellett áramtalanították a személyautót. Az érintett útszakaszon félpályás útzár volt érvényben a műszaki mentés idején.

a személyautó eleje törött össze
Fotó: Pécs HTP

 

2022.04.30.

Tíz méter mély, kiszáradt kútba esett egy macska szombat délután Somogyviszlón. A pórul járt állat nyávogását a gazdája hallotta meg, aki azonnal értesítette a katasztrófavédelmet. A szigetvári hivatásos tűzoltók mentő, illetve biztosító kötél segítségével egy főt leengedve a kútba felhozták a macskát. 

a tűzoltó és a mentett macska
Fotó: Szigetvár HTP

 

2022.05.01.

Árokba csapódott egy személyautó Perekeden vasárnap reggel. Az autóban csak a sofőr utazott, aki könnyű sérüléseket szenvedett a balesetben. A pécsi hivatásos tűzoltók átvizsgálták, majd áramtalanították az autót. 

az árokba borult autó
Fotó: Pécs HTP