Baranyát sem kímélte a vihar

2022. május 26. 09:30

A tegnap esti viharos időjárás kapcsán huszonhárom esetben avatkoztak be baranyai tűzoltók, este hét és fél tíz között.

Legtöbbször letört, kidőlt fák okoztak forgalmi akadályt, illetve vezetékek is szakadtak le a viharban. Komlón több mint ezer fogyasztónál volt áramkimaradás vezeték leszakadása miatt, de érkezett bejelentés jégesőben, szélviharban megrongálódott tetők miatt is. A káreseteknél a megyei hivatásos tűzoltók mellett a pécsi és palkonyai önkéntesek is beavatkoztak. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

kidőlt fa, önkéntes tűzoltók
Komló, Irinyi János utca (fotó: Komló HTP)

Pécsett négy beavatkozásra került sor az este folyamán. A Laufer dűlőben a hatalmas szél miatt kerítés dőlt egy kamionnak, valamint egy fa is kidőlt. A pécsi hivatásos tűzoltók megszüntették a forgalmi akadályt.  A majláthpusztai Horgász-tónál tíz méteres fa dőlt a bekötőútra, megakadályozva ezzel a forgalmat. A siklósi hivatásos tűzoltók eltávolították az útakadályt. Sásdon, illetve Gödrén a jég okozott fejfájást, több háztető is megrongálódott az este folyamán.

behorpadt motorháztető, kidőlt fa, tűzoltó
Komló, Alkotmány utca (fotó: Komló HTP)

A legtöbb riasztásra Komlón került sor. A viharban autókra, épületekre, vezetékekre dőltek fák, faágak. Az Alkotmány utcában egy parkoló személyautóra dőlt fa, melyet a komlói hivatásos tűzoltók mellett a Pécs ÖTE tagjai távolítottak el láncfűrész és kézi erő segítségével. Nagyméretű fa okozott gondot az Irinyi János utcában, itt garázssorra esett terebélyes faág. A Majális téren pedig telefonvezetéket szakított le egy leszakadt faág. A városban még ma reggel is folyamatosan dolgoznak a tűzoltók, hogy megszüntessék a vihar okozta veszélyeket.