Hétvégi káreseti összefoglaló

2022. június 20. 11:08

Az elmúlt hétvégén huszonkét jelzés érkezett a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra. A megye tűzoltói hat tűzesetet számoltak fel, tizenegy műszaki mentés hajtottak végre, míg öt jelzés tévesnek bizonyult.

Tűzesetek

2022.06.17.

Villanyoszlop alsó része gyulladt ki Kétújfalun, a Kossuth utcában péntek kora délután. Az oszlop környezetében egy négyzetméteren az aljnövényzet is égett, a tüzet a szigetvári hivatásos tűzoltók oltották el. 

megdőlt a villanyoszlop, aminek ég az alja
Fotó: Szigetvár HTP

 

Tűz keletkezett egy bodai családi ház tetőterében péntek délután, miután vélhetően villám csapott a tetőbe. A házban élő család a szomszéd segítségével eloltották a kis területen keletkezett tüzet. A pécsi hivatásos tűzoltók átvizsgálták az épületet, másban kár nem keletkezett. Személyi sérülés nem történt. 

kormozódott gerendák, tűzoltó
Fotó: Pécs HTP

 

Száraz fű és kisebb bokrok égtek körülbelül kétszáz négyzetméteres területen, Gilvánfán péntek délután. A lángokat a sellyei hivatásos tűzoltók eloltották.

megégett aljnövényzet, táj
Fotó: Sellye KVO

 

Műszaki mentések

2022.06.17.

Fának ütközött, majd az árokba borult egy kamion Cserdi külterületén péntek hajnalban. A helyszínen félpályán haladt a forgalom. A teherautó sofőrje könnyebben sérült a balesetben. 

 

2022.06.18.

Három méter mély árokba esett egy nő szombat éjszaka – nem sokkal fél kettő után – Pécsett, a Káptalan utcában. A pécsi hivatásos tűzoltók dugólétra segítségével jutottak le a sérülthöz, majd a mentőszolgálat munkatársaival közösen, boardon kimentették. 

sérült az árokban, mögötte tűzoltók
Fotó: Pécs HTP

 

2022.06.19.

Árokba hajtott egy személyautó a Kökényi körforgalomnál Pécsett, vasárnap délután. Az autóban csak a sofőr utazott, nem sérült meg a balesetben. A pécsi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet és biztosították a helyszínt. 

orral előre lóg az árokban a személyautó
Fotó: Pécs HTP

 

Vasárnap este két helyszínen is szükség volt veszélyes faágak eltávolítására. Szabadszentkirályon az önkéntes tűzoltók távolítottak el egy öt méter magasan lógó, félpályás útzárat képező diófaágat, Beremenden pedig a villányi tűzoltók munkájára volt szükség – itt egy nyárfa ága lógott villanyvezetéken, ezt a hivatásos tűzoltók láncfűrész segítségével eltávolították.