Baleset, szén-monoxid, tűzeset - ez történt tegnap

2022. június 21.

Tegnap tíz esetben riasztották a baranyai tűzoltókat, mutatjuk a jelentősebb beavatkozásokat.

Áthajtott a körforgalmon, majd az út melletti füves területen állt meg egy személyautó Pogány külterületén tegnap reggel. Az autóban csak a sofőr utazott, aki könnyebben sérült a balesetben. A pécsi hivatásos tűzoltók egy sugár fedezete mellett áramtalanították a járművet. 

az autó a mező közepén állt meg
Fotó: Pécs HTP

 

Jelzett a szén-monoxid érzékelő egy mohácsi társasház lakásában, a Szent János utcában. Az ott lakók azonnal elhagyták a lakást és értesítették a katasztrófavédelmet. A mohácsi hivatásos tűzoltók méréseket végeztek – kis mennyiségben kimutatható volt a mérgező gáz. A gázszolgáltató munkatársa lekötötte a gázkazánt a hálózatról. Személyi sérülés nem történt. 

 

Terményszárítóhoz épített siló teteje, szállítószalag és elektromos berendezések égtek Szigetváron tegnap délután. A szigetvári hivatásos tűzoltók a siló oldalán lévő fém létrán felmásztak a siló tetejére, majd a Baranya megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett eloltották a lángokat. A szárítóban és a silóban árpát tároltak – miután kiürítették, a pécsi létraszer kosarából vízzel elárasztották az építményeket. A tűzoltók a szomszédos épületet hőkamera segítségével átvizsgálták. Személyi sérülés nem történt. 

lángol a siló teteje
Fotó: Szigetvár HTP