Mérföldkő - Sikeres vizsgát tett a Szent Flórián ÖTE

2022. június 20. 12:00

Sikeres rendszerbe állító vizsgát tett a Szent Flórián Önkéntes és Ifjúsági Tűzoltó Egyesület június 17-én (péntek) délután.

önkéntesek, tűzoltóautó, tömlők

 

Az egyesület elnöke az alábbi szöveget osztotta meg Facebook oldalukon, június 17-én: 

 

„5 évvel ezelőtt mikor egyesületünket szakmai vezetőnk több társával együtt megalapította egyik célkitűzése az volt, hogy 5 éven belül önálló beavatkozó (BÖTE) egyesületté váljon. 

3 hónap csúszással ez a mai napon megvalósult!!!

Egyesületünk a mai nap folyamán sikeres rendszerbe állító vizsgát tett több, mint 20 fővel. 

Ahhoz, hogy egy egyesület önálló beavatkozó lehessen sok feltételnek kell megfelelnie. Megfelelő műszaki felszereltséggel kell rendelkezni, megfelelő létszámú és végzettségű állománnyal és természetesen megfelelő tudással, melyről évről évre számot kell adni.

A vizsga 3 részből állt, ahol mind a beosztott, mind a vezetői képességeket nézték. Első feladatunk több kidőlt fa eltávolítsa, mely teljes útzárat képzett. Második feladatunk egy családi háztűz felszámolása, melyben személy is tartózkodott. Harmadik feladatunk pincét elárasztó esővíz eltávolítása volt. A feladatokat szakszerűen megoldottuk. 

Nagy öröm volt számunkra, hogy a hivatásos vizsgabizottság elismerően beszélt rólunk, tudásunkról. 

Természetesen itt nem állunk meg és folyamatos képzéssel fejlesztjük tudásunkat, új eszközök beszerzésével bővítjük bevethetési területeinket. 

Engedjék meg, mint az egyesület elnöke itt is megköszönjem összes tagunk munkáját, mert ez az eredmény csak az összetartás és együttműködés útján jöhetett létre. Büszke vagyok és megtiszteltetés e csapat elnöke lenni. 

-Vecsernyés Mónika (elnök)-”

 

a csapat

 

A sikeres vizsgához az egyesület valamennyi tagjának szívből gratulálunk!

Fotó: Szent Flórián ÖTE