Hétvégi káreseti összefoglaló

2022. július 11. 10:14

Az elmúlt hétvégén huszonhárom jelzés érkezett a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra. A megye tűzoltói ebből kétszer tűzesetet számoltak fel, tizennégy alkalommal pedig műszaki mentés hajtottak végre.

Tűzesetek

2022.07.09.

Tizenhét körbála égett Székelyszabar külterületén szombat délután. A tűzoltók kiérkezése előtt a tulajdonos egy lapáttal megakadályozta a tűz továbbterjedését, majd a mohácsi hivatásos tűzoltók egy sugár és kéziszerszámok segítségével eloltották a lángokat. 

tűzoltó, lángok, mező
Fotó: Mohács HTP

 

Műszaki mentések

2022.07.08.

Teljes útzárat képzett egy kidőlt juharfa Bólyon, az Ady Endre utcában péntek este. A mohácsi hivatásos tűzoltók láncfűrésszel feldarabolták, majd kézi erővel eltávolították az útakadályt. Személyi sérülés nem történt. 

fa dőlt az úttestre, tűzoltó eltávolítja
Fotó: Mohács HTP

 

2022.07.09.

Az éjszakai erős szél miatt dőlt ki egy fa Drávafok külterületén is. A sellyei hivatásos tűzoltókat szombat éjszaka negyed egy magasságában riasztották, az egység a fát láncfűrész segítségével eltávolították. 

Tíz méter hosszú, harminc centiméter vastag száraz tölgyfa dőlt az útra Árpádtető közelében szombat délután, ezzel félpályás útzárat képezett. A pécsi hivatásos tűzoltók megszüntették az útakadályt.

 

2022.07.10.

Vasárnap kora reggel árokba hajtott, majd fának csapódott egy személyautó Pécsvárad külterületén. A pécsi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, kiemelték a kocsiból az egyedül utazó sofőrt, majd átadták őt a mentőszolgálat munkatársainak. A gépkocsivezetőt könnyű sérülésekkel szállították kórházba.

személyautó fák között
Fotó: Pécs HTP

 

Lesodródott az útról és a közeli kukoricatáblába csapódott egy személykocsi Hosszúhetény és Pécs között vasárnap reggel. A járműben ketten utaztak, még a pécsi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt el tudták hagyni az autót, könnyű sérüléseket szenvedtek a balesetben.

oldalára borult autó a kukoricásban
Fotó: Pécs HTP

 

Könnyebben megsérült az a nő, aki autójával Palotabozsok külterületén letért az útról és az árokban állt meg. A véméndi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet.

autó az árokban
Fotó: Véménd KVO