Tűzeset, balesetek és állatmentés – ez történt tegnap

2022. július 15. 10:15

Tegnap hat alkalommal érkezett jelzés a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra. A megyei tűzoltókat egy tűzesethez és három műszaki mentéshez riasztották, egy jelzés pedig tévesnek bizonyult.

Három személyautó ütközött össze tegnap délelőtt Lánycsókon, az Aradi utca kereszteződésénél. A mohácsi hivatásos tűzoltók két járművet áramtalanítottak, illetve a forgalom irányításában is részt vettek. A balesetben senki sem sérült meg.

törött személyautó
Fotó: Mohács HTP

 

Pécsett az Athinay utca kereszteződésében történt ráfutásos baleset délután. A járművekben csak a sofőrök utaztak, akik nem sérültek meg a balesetben. A pécsi hivatásos tűzoltók az egyik autó feszültségmentesítését végezték el, illetve eltávolították az úttestre szóródott törmeléket és kifolyt motorolajt. 

 

Másfél méter mély, vízzel teli gödörbe esett egy ló tegnap este Királyegyházán. Az állat magától nem tudott kimászni, ezért a szigetvári hivatásos és a szabadszentkirályi önkéntes tűzoltók segítségére volt szükség. Az egységek a lovat, amely sértetlenül vészelte át az esetet, kötelek segítségével kihúzták a gödörből.

húzzák ki a lovat a gödörből
Fotó: Szigetvár HTP

 

Személyautó motorterében keletkezett tűz tegnap késő este Pécsett, a Hirdi úton, egy családi ház udvarán. A tűz kárt tett az autó motorterében, a mellette lévő tujában és féltető szerkezetében. Az ott lakók még a pécsi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt, kerti locsolóval oltani kezdtek, a munkákat a tűzoltók fejeztek be. Személyi sérülés az eset során nem történt.

füstölő motortér, tűzoltó
Fotó: Pécs HTP