Különös tűzeset, bajba jutott sportoló és kiscicák – ez történt tegnap

2022. július 21. 09:58

Szerdán tizenegy alkalommal riasztották a Baranya megyei tűzoltókat, legtöbbször a mohácsiaknak kellett beavatkozniuk. Íme a jelentősebb esetek.

Tegnap délelőtt riasztották a mohácsi tűzoltókat, miután Sátorhelyen egy kiscica tizenöt méter magas fára mászott és nem tudott lejönni. A Mohácsi Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület négy tagja is a helyszínre sietett, a kismacskát alpintechnika segítségével megmentették. A cica nem sérült, visszakerült a gazdijához.

megmentők, gazdi, kiscica
Fotó: Mohács ÖTE

 

Villanyoszlopot döntött ki egy személyautó Lovászhetényben tegnap délelőtt. A járműben csak a sofőr utazott, nem sérült meg. A véméndi hivatásos tűzoltók áramtalanították az autót.

autó, kidőlt villanyoszloppal
Fotó: Véménd KVÖ

 

Öt méter magasságban izzott egy kőrisfa törzse Mohácson, a Szabadság utcában tegnap délelőtt. A mohácsi hivatásos tűzoltók eloltották a tüzet.

 

Fejtetőre állt egy autó tegnap délután Mohácson. Az autóban csak a sofőr utazott, aki a tűzoltók kiérkezése előtt kiszállt a járművéből, könnyebb sérüléseket szenvedett a balesetben. A mohácsi hivatásos tűzoltók áramtalanították a személyautót. 

fejtetőn álló autó, mögötte rendőrautó, előtte szétszóródott holmik
Fotó: Mohács HTP

 

Kétszáz négyzetméteren égett száraz fű Szigetváron tegnap délután. A tűzesethez a szigetvári hivatásos tűzoltókat riasztották, akik két sugárral megfékezték a lángokat. 

megégett fű, szőlő
Fotó: Szigetvár HTP

 

Tegnap késő délután a pécsi hivatásos tűzoltók éppen sportfoglalkozáson voltak Tüskésréten, amikor egy fiatalember balesetet szenvedett a wakeboard-pályán. A tűzoltók kimentették a sérültet, aki az esés következtében bordasérülést szenvedett. A mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították.

futó tűzoltó Tüskésréten
Illusztráció - sportfoglalkozás Tüskésréten (Fotó: Horváth Nikolett Csilla tűzoltó főhadnagy)

 

Tíz méter mély, vízzel teli kútba esett egy kismacska tegnap késő este Baranyajenőn. A macska hat méter mélyen, a falba kapaszkodva várta, hogy megmentsék. A sásdi tűzoltókat riasztották, az egyikük kötélen ereszkedett le érte, majd visszaadta a gazdájának. 

ázott kiscica
Fotó: Sásd KVÖ