Rengeteg munkája akadt a tűzoltóknak hétfőn

2022. július 26. 09:46

A hét első napján tizenhat esetben riasztották a Baranya megyei tűzoltókat. Ebből hétszer tűzesetet számoltak fel, öt műszaki mentést hajtottak végre, míg négy jelzés tévesnek bizonyult.

égő, füstölő trágyadomb
Trágyarakás égett Ilocskán (Fotó: Villány KVŐ)

 

Tűzeseteket tekintve mind a hét alkalommal szabadtéri tűzhöz kellett vonulniuk tűzoltóinknak. Ilocska külterületén trágyadomb, Teklafalun gaz és kerti vécé, Gilvánfán tarló és körbálák égtek, Almamelléken, Csányoszrón, Siklóson és Somogyhárságyon pedig gazos területen kellett eloltani a lángokat.

leégett terület
Az ország teljes területén tűzgyújtási tilalom van. Tilos tüzet gyújtani erdőkben, vasút és közút menti fásításokban, ezek kétszáz méteres körzetében, még a kijelölt tűzrakó helyeken is! A tűzgyújtási tilalommal kapcsolatos legfontosabb tudnivalók a katasztrófavédelem honlapján megtalálhatók. (Fotó: Siklós HTP)

 

Az öt műszaki mentés közül három esetben baleset történt a megyei utakon: 

Hétfőn, nem sokkal negyed tíz után érkezett bejelentés, hogy három személyautó karambolozott Szigetváron, a 67-es számú főúton. A három autóban összesen négyen utaztak – és bár egy nőt a tűzoltók feszítővágó segítségével szabadítottak ki –, csak hárman sérültek a balesetben. Mindhárman könnyű sérüléseket szenvedtek. A műszaki mentés idején félpályán haladt a forgalom. A szigetvári hivatásos tűzoltók két járművet áramtalanítottak. 

összetörött az autó oldala
Fotó: Szigetvár HTP

 

Nem sokkal ezután még egy esethez riasztották a szigetváriakat. Fél tizenkettő körül Szentlőrinc közelében, a 6-os számú főúton egy személyautó oldalról teherautónak ütközött, amelynek következtében az autóban utazó sofőr súlyos sérüléseket szenvedett. A sérültet a mentőszolgálat munkatársai még a tűzoltók kiérkezése előtt kiemelték a járművéből. A balesethez a szigetvári és pécsi hivatásos, valamint a szabadszentkirályi önkéntes tűzoltókat riasztották. A tűzoltók áramtalanították a személyautót. Az útszakaszon teljes útzár volt érvényben.

a balesetben érintett személyautó
Fotó: Szigetvár HTP

 

Szerencsére csak könnyű sérülésekkel járt az a baleset, ami Mohács közelében történt hétfő este. Az 56-os főúton két személyautó ütközött, melyekben összesen négyen utaztak. A mohácsi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket.

összeütközött autók, tűzoltók
Fotó: Mohács HTP