Bálák égetek Sásdon és Szörényben is

2022. augusztus 03. 13:24

Az elmúlt napokban két alkalommal bálatűz miatt vonultak a tűzoltók. Sásdon egy égő munkagép lobbantotta lángra bálákat, míg Szörény külterületén egy mezőgazdasági vontatón, menet közben gyulladt meg a széna.

Hétfőn Sásd külterületén, egy mezőgazdasági vállalkozás területén kigyulladt egy traktor és a lángok átterjedtek 150 darab körbálára is. A sásdi és dombóvári hivatásos tűzoltók kiérkezésekor a munkagép teljes terjedelmében, míg a bálák jelentős része égett. Az egységek 4 sugárral először a tűz továbbterjedését akadályozták meg, ugyanis a bálák mellett 2 takarmány siló volt, amelyben 5000 tonna takarmányt tároltak.  Az egység egy munkagép segítségével az izzó bálákat széthúzatta és 2 sugárral és kézi szerszámokkal a tüzet eloltotta

Bálák égtek Sásdon.
A traktorról átterjedő tűz 150 darab körbálát gyújtott meg.

Kedden Szörény, külterületén egy mezőgazdasági vontató által húzott bála szállítására szolgáló pótkocsin 11 darab körbála réti széna gyulladt meg. A járművezetőnek sikerült a traktort leakasztani a vontatmányról, így a tűz arra nem terjedt át, azonban a rakomány mellett, közel száz négyzetméter területen az árokpart is meggyulladt.  A szigetvári hivatásos tűzoltók kiérkezésekor a vontatmány teljes terjedelmében égett, ami az érintett útszakaszt félpályán elzárta. Az oltást az egység kettő gyorssugárral végezte. A tűzeset felszámolása során teljes, majd a későbbiekben félpályás útzár volt érvényben. A traktor vezetőjét, aki kisebb égési sérüléseket szenvedett.

Pótkocsin tárolt bálák kaptak lángra Szörény külterületén.
A szigetvári hivatásos tűzoltók két sugárral oltották el a tüzet.

Fotó: Sásd Kvő, Szigetvár HTP