Hétvégi káreseti összefoglaló

2022. augusztus 15. 09:47

A hétvége folyamán összesen huszonhárom jelzés érkezett a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra. A megye tűzoltói hét tűzesetet számoltak fel, nyolc műszaki mentést hajtottak végre, míg nyolc jelzés tévesnek minősült.

Tűzesetek

2022.08.12.

Pénteken három alkalommal avatkoztak be a megyei tűzoltók szabadtéri tűzeseteknél. Zalátán, Pécsett és Mohácson kellett száraz füvet, ágakat, fadarabokat oltaniuk a sellyei, pécsi és mohácsi hivatásosaknak. Kár egyik helyszínen sem keletkezett és személyi sérülés sem történt.

 

2022.08.13.

A megyeszékhely tűzoltói szombat éjszaka is szabadtéren oltották a lángokat Pécsett, miután tizenöt négyzetméteren égett aljnövényzet a Pipitér utcában. Személyi sérülés nem történt, a tűz másra nem terjedt át.

Családi ház egyik szobájában csaptak fel a lángok szombaton, hajnali fél három magasságában Véménden, a Dózsa György utcában. A házban két lakó tartózkodott, a tűzoltók kiérkezése előtt megkezdték a tűz oltását. A véméndi és mohácsi hivatásos tűzoltók végül egy sugárral eloltották a lángokat. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat helyszíni szemlét folytatott le.   

 

2022.08.14.

Egy hatvan négyzetméteres családi ház hálószobájában keletkezett tűz Kétújfalun, a József Attila utcában. A helyiségben lévő ágy és a mellette álló fotel égett a vélhetően jóval korábban keletkezett tűzben. A szigetvári hivatásos tűzoltók kiérkezésekor már sem tűz, sem izzás nem volt tapasztalható, a tűzoltók a bejárati ajtó zárját feltörve jutottak be az ingatlanba. A házban egy ember élt életvitelszerűen, holttestét a konyhában találták meg.

 

Műszaki mentések

2022.08.12.

Oldalról csapódott egymásnak két személyautó péntek este Pécsett, a Siklósi úton. A baleset miatt – melyben senki sem sérült meg – egy sávon haladt a forgalom. A pécsi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, az úttestre folyt hűtőfolyadékot felitatták. 

 

2022.08.13.

Megcsúszott az úton, majd árokba borult egy személyautó szombaton, pár perccel dél előtt Helesfán. Az autóban csak a sofőr utazott, aki sértetlenül szállt ki járművéből. A szigetvári hivatásos tűzoltók a gépjármű feszültségmentesítését végezték el.

Kisgyerek fejére szorult egy vécészűkítő deszka – ezért kérték a pécsi tűzoltók segítségét szombat délután Pécsett, az Építők útján. A beszorult kobakról fűrészlappal vágták le a szűkítőt, az ijedtségen kívül más baja nem lett a gyermeknek. 

 

2022.08.14.

Két személyautó ütközött össze tegnap délelőtt Palotabozsoknál. A járművekben négyen utaztak, mindegyikük könnyű sérülést szenvedett a balesetben. A véméndi hivatásos tűzoltók áramtalanították az autókat. A műszaki mentés idején teljes útzár volt érvényben az érintett szakaszon.