Köszönet a segítőknek

2022. augusztus 19. 14:19

Jelenleg is folynak az utómunkálatok Pécs-Patacson, ahol 2022. augusztus 18-án eddig még soha nem látott tűz tombolt. A helyszínen ötven tűzoltó – hivatásosak és önkéntesek – oltja a még izzó gócokat. A tűzoltók a munkálatokat előreláthatóan az esti órákban fejezik be, ezt követően az erdészet munkatársai maradnak a helyszínen.

 

Baranya megyében ezt megelőzően nem volt még ilyen bonyolult tűzeset.  A beavatkozást nehezítette a tűz rendkívül gyors terjedése, az extrém terepviszonyok, a házak közelsége, a szűk utcák és az oltóvíz biztosításának kihívása. A gyorsan terjedő tűz és a megközelítési nehézségek miatt szükségessé vált a honvédség helikopterének igénybevétele. A példaértékű összefogás eredményeként az eset nagyságához képest gyorsan, este fél kilenc körül sikerült körülhatárolni a tüzet, megakadályozva annak továbbterjedését.

 

A beavatkozásban részt vettek a szolgálatban lévő és szabadságról berendelt tűzoltók és önkéntes tűzoltók egyaránt, a polgárőrök, a rendőrség és mentőszolgálat munkatársai, a légimentők és a honvédség. Logisztikában és ellátásban a Hit Gyülekezete, az erdészet, Pécs, Orfű és Baranya megye önkormányzata nyújtott segítséget.

 

A civileknek ezúton is hálásan köszönjük a türelmet, megértést, segíteni akarást és a felénk áradó szeretetet. Köszönjük a sajtó munkatársainak a folyamatos tájékoztatást, amellyel közvetítették fontos üzeneteinket a nyilvánosságnak és megnyugtatták a lakosságot.

 

A katasztrófavédelem munkatársai folyamatosan felhívják a lakosság figyelmét a tűzgyújtási tilalomra és az arra vonatkozó szabályok betartására annak érdekében, hogy a jelenlegihez hasonló eseteket elkerüljük a jövőben.

 

Köszönjük a számtalan segítséget és türelmet – hogy közösen dolgoztunk „Magyarország szolgálatában a biztonságért”.