Hétvégi káreseti összefoglaló

2022. szeptember 12. 10:41

A hétvége folyamán összesen huszonhat jelzés érkezett a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra. A megye tűzoltói ebből hat tűzesetet számoltak fel és tizenegy műszaki mentést hajtottak végre. A riasztások többsége pénteken érkezett.

Tűzesetek

Harminc négyzetméteres melléképület égett Királyegyházán, a Petőfi utcában péntek délelőtt. A szigetvári és sellyei hivatásos-, valamint a szabadszentkirályi önkéntes tűzoltókat riasztották az esethez, a tűzoltók a lángokat három sugárral eloltották. A családi házból egy gázpalackot is kihoztak, melyet nem ért hőhatás. A házban élő férfi nem sérült meg.

kiégett melléképület
Fotó: Szigetvár HTP

 

Autóbusz motorterében keletkezett tűz péntek délután Pécsett, az Endresz György utcában. Az esethez a pécsi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával, három sugárral eloltották a lángokat. A busz egy üzemanyagtöltő állomás közelében égett, az épületet a tűzoltók áramtalanították. A benzinkutat nem érte hőhatás. Személyi sérülés nem történt, a busz nem szállított utasokat.

teljesen kiégett a busz hátulja, körülötte a tűzoltók oltanak
Fotó: Pécs HTP

 

Hulladékgyűjtő égett Pécsett pénteken a Szántó Tibor, szombaton pedig az Aidinger János úton. Mindkét esetben a pécsi hivatásos tűzoltókat riasztották, előbbinél a tűzoltók egy sugárral avatkoztak be, míg az utóbbi helyszínen a környékbeliek oltották el a lángokat. Kár nem keletkezett, személyi sérülés nem történt. 

 

Műszaki mentések

Péntek délelőtt a csütörtök esti viharos időjárás kapcsán érkezett a legtöbb riasztás. A megyei tűzoltók Villányban, Bólyon, Szajk és Kisharsány térségében avatkoztak be. Az erős szél fákat döntött ki, faágakat tört le, ezeket a villányi, mohácsi és siklósi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész, valamint kézi erő segítségével eltávolították. 

fát vágnak a tűzoltók
Fotó: Mohács HTP

 

Napraforgómagot szállító kamion borult fel egy pécsi körforgalomban, a Lahti utcánál péntek délelőtt. A kamiont vezető sofőr nem sérült meg, de a rakomány kiborult. A pécsi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet és a helyszínt biztosították.

oldalára borult kamion, mellette a kiborult rakomány
Fotó: Pécs HTP